REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lipoveanu de la UNPR nu ţine să aibă „moţ” în Consiliul Local: E decizia lui Făgădău dacă ne dă postul de viceprimar

Lipoveanu de la UNPR nu ţine să aibă „moţ” în Consiliul Local: E decizia lui Făgădău dacă ne dă postul de viceprimar

Replica API 24 iunie 2015 | 22:38 348

În timp ce unii uneperişti l-ar cam împinge pe consilierul Roşu de la spate,

În timp ce unii uneperişti l-ar cam împinge pe consilierul Roşu de la spate,

Vasile Roşu

Tânăra speranţă social-democrată Costin Răsăuţeanu este într-o mare dilemă: intenţia anumitor lideri ai partidului de a-l promova la rang de viceprimar al municipiului, din simplu consilier local, l-a speriat teribil; pe de altă parte, există membri cu autoritate în PSD care strâmbă din nas, motivul fiind orgoliul: ei nu au fost consultaţi cu privire la această variantă de vice pentru postul lăsat liber de Decebal Făgădău, actualul primar interimar al Constanţei.

George Lipoveanu

La toate acestea, se adaugă şi aşteptările UNPR-ului, partid fără de care, cel puţin la nivel naţional, n-ar funcţiona Guvernul Victor Ponta. La Constanţa, calculele sunt însă simple: PSD nu are neapărat nevoie de votul UNPR pentru a-şi impune un viceprimar, indiferent cum s-ar numi el. Chiar şi aşa, uneperiştii lui Gabriel Oprea comentează, cu menţiunea că nu vor să li se facă publice numele, pentru a nu irita „sferele înalte” ale partidului: „Pentru UNPR ar fi un lucru bun dacă am avea viceprimar. Şi aşa nu am obţinut nici postul de prefect, nici de subprefect, nici şef la Autoritatea Navală Română nu mai avem... Cum să crească partidul dacă nu cerem şi asemenea poziţii, pentru a demonstra ce putem face? Dar, este datoria preşedintelui să ceară, iar mai departe “mingea” este la PSD, să voteze. Că degeaba propunem noi, mergem cu nominalizarea consilierului Vasile Roşu, spre exemplu, în Consiliul Local, iar PSD nu votează”. Referitor la acest subiect, preşedintele UNPR Constanţa, George Lipoveanu, pare relaxat, ba chiar împăcat cu ideea că partidul nu va avea viceprimar şi că această funcţie va merge tot la PSD. „Am avut discuţii pe acest subiect acum trei săptămâni cu primarul Decebal Făgădău (care este şi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa – n.r.). Sunt foarte recunoscător şi mulţumit că m-a invitat să vorbim pe acest subiect. Ştiţi, la o întrunire a coaliţiei de acum ceva timp, eu m-am ridicat şi am spus: “La Constanţa, colaborarea cu PSD este extraordinară: nu am vorbit niciodată cu Radu Mazăre! Au râs toţi, erau de faţă lideri ai PSD, cum ar fi Marian Oprişan de la Vrancea, dar şi preşedintele nostru, Gabriel Oprea”, a declarat, amuzat, Lipoveanu. Tot el a adăugat că o eventuală variantă a UNPR pentru funcţia de viceprimar ar fi Vasile Roşu, dar că: „Decizia este la domnul Făgădău. Dacă vrea dânsul, dar el ştie mai bine ce echipă îşi face în această perioadă de 1 an cât este primar. Domnul Roşu are, oricum, destule atribuţii, se ocupă de zona metropolitană, înţeleg că sunt destule proiecte. Nu ţinem morţiş să avem postul disponibil de viceprimar, doar pentru a fi moţ”, a mai spus Lipoveanu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102