REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Localurile din Constanţa, plusuri şi minusuri: clătitele de la Phoenix versus scrumiera de la Stars Cafe

Localurile din Constanţa, plusuri şi minusuri: clătitele de la Phoenix versus scrumiera de la Stars Cafe

Replica API 29 martie 2016 | 09:46 933

Recomandările săptămânii

Recomandările săptămânii

Constanţa este înţesată de localuri pentru toate gusturile, cu reclamă bună sau rea, mai cunoscute sau mai puţin cunoscute. Pentru că românul este inventiv, chiar şi pentru legea antifumat a fost găsită o soluţie aşa încât patronii de localuri să-şi continuie activitatea nestingheriţi şi să satisfacă pretenţiile fumătorilor. Însă, dincolo de „chichiţele” româneşti găsite pentru ocolirea rigorilor legii, ce ar mai fi de spus despre localuri? Ei bine, multe! Două dintre localurile din Constanţa, recent vizitate de reporterii „Replica” de Constanţa vor face subiectul unei scurte recenzii.

De foarte mulţi ani, clubul Phoenix din zona Cireşica este frecventat de mii de tineri, dar şi de persoane de vârsta a doua. S-a făcut cunoscut datorită trupelor care au susţinut concerte de rock, blues şi jazz de-a lungul vremii. Printre aceste trupe putem enumera formaţii precum Cargo, Compact, Direcţia 5, Bosquito şi multe altele. Pe lângă aceste concerte, clubul organizează şi reprezentaţii de stand-up comedy, însă pentru aceste evenimente trebuie să îţi cumperi bilet cu cel puţin o săptămână înainte. La capitolul servire, Phoenix primeşte nota 9. Facem şi o recomandare: clătite cu şuncă şi caşcaval. Clubul este frecventat atât de femei, cât şi de bărbaţi. În general, bărbaţii preferă să vină în club atunci când au loc meciuri importante, pentru că cei de la Pheonix au grijă să le difuzeze. În ceea ce priveşte noua lege antifumat, Phoenix este unul dintre cluburile norocoase: are şi o terasă, aşa încât fumătorii pot sta relaxaţi acolo, fără grija că vor fi amendaţi. Bineînţeles că părerile despre Clubul Phoenix afişate pe pagina de Facebook a localului sunt împărţite, ca despre fiecare local de altfel, deoarece nu ai cum să mulţumeşti pe toată lumea.

În aşteptarea unei scrumiere sau a notei de plată!

De cealaltă parte, localul Stars Cafe pare a fi destinat tinerilor cu predilecţie. Fiind un local destinat în cea mai mare parte tinerilor, ambientul este asigurat de muzică bună, în general comercială. Însă, ca aspect negativ, remarcat şi de alţi clienţi: volumul muzicii este deranjant! Totodată, în cadrul pub-ului tinerii se pot bucura şi de un spaţiu destinat biliardului. Despre acest pub, din perioada când încă era permis fumatul, ne permitem să aducem în atenţie un alt aspect negativ: nu găseai aproape niciodată scrumiere pe mese. Pentru a „beneficia” de banala scrumieră, consumatorii erau nevoiţi să aştepte şi câte 10-15 minute. Iată că acum patronii localului nu mai au de ce să îşi facă griji din acest punct de vedere, cel puţin la interiorul pub-ului. Rămâne de văzut dacă ospătarii vor fi la fel de “adormiţi” şi în privinţa servirii pe terasa localului. Tot la acest capitol, remarcăm că şi o comandă în plus de la o masă sau pur şi simplu achitarea notei reprezintă… o îndelungă aşteptare. Ceea ce, evident, nu dă bine!

Mihaela UNGUREANU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367