REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Locuinţe SPARTE pe bandă rulantă, în Constanţa! Geamurile termopan pot fi deschise şi cu o cartelă

Locuinţe SPARTE pe bandă rulantă, în Constanţa! Geamurile termopan pot fi deschise şi cu o cartelă

Replica API 10 februarie 2016 | 15:16 1338

Prejudiciu de 11.000 de lei într-o singură zi!

Prejudiciu de 11.000 de lei într-o singură zi!

Hoţii din locuinţe sunt prezenţi în municipiul Constanţa şi acţionează la foc automat. Potrivit informaţiilor noastre, în fiecare zi cel puţin un apartament este spart iar cea mai întâlnită metodă prin care infractorii acţionează este aceea de a escalada şi de a forţa ferestrele de tip PVC. Prin urmare, oamenii legii atenţionează constănţenii că aceste ferestre sunt preferate de către cei certaţi cu legea, întrucât pot fi deschise chiar şi cu o cartelă! Spre exemplu, la data de 8 februarie, două apartamente au fost sparte în Constanţa, prejudiciul ridicându-se la 11.000 de lei!

Chiar dacă pare un lucru peste care cei mai mulţi dintre noi ar trece cu multă uşurinţă, mergând pe ideea: nu mi se poate întâmpla tocmai mie, iată că evenimentele înregistrate la nivelul municipiului Constanţa ne prezintă crunta realitate. Este vorba despre furturile din locuinţe, care sunt destul de prezente la malul mării. Spre exemplu, potrivit informaţiilor noastre, în fiecare zi este spartă cel puţin o locuinţă. Totodată, de menţionat este faptul că ferestrele de tip PVC nu asigură protecţia locuinţelor. Din contră, ele sunt foarte fragile şi pot fi deschise chiar şi cu o cartelă, motiv pentru care poliţiştii sfătuiesc proprietarii să monteze gratii.

Astfel, ca şi exemplu, la data de 8 februarie anul curent, persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă de pe strada Albatros. Au escaladat, au forţat fereastra şi au furat tot ce era la îndemână, adică un laptop, telefoane, ceasuri, bijuterii din aur şi din argint, prejudiciul ridicându-se la 5.000 de lei. În aceeaşi zi, un alt apartament a fost călcat de hoţi, el fiind situat pe strada I.L. Caragiale. Şi aici, hoţii au „operat” prin aceeaşi metodă, fiind vorba despre forţarea ferestrei din PVC. Au furat bunuri în valoare de 6.000 de lei.

Poliţiştii constănţeni au demarat anchete pentru identificarea, depistarea şi tragerea la răspundere a făptaşilor. Precizăm că indivizii filează bine zona, iar când dau peste apartamente situate la parter sau chiar societăţi comerciale care sunt dotate cu ferestre din PVC acţionează fără a sta pe gânduri. Forţează cadrul şi intră fără probleme. Toată acţiunea durează între 30 de secunde şi maxin 2 - 3 minute. În tot acest timp sunt sustrase bunurile ce sunt la vedere, precum laptopuri, telefoane, bijuterii şi bani.

Gratiile montate în perete sunt sfinte, mai ales dacă locuiţi la parter!

Astfel, oamenii legii vă sfătuiesc să, chiar dacă sunteţi în locuinţă, încuiaţi uşa de acces şi să nu lăsaţi geamurile deschise dacă locuiţi la parter. Este important să montaţi gratii la geamuri dacă locuiţi la parter sau la case, care sunt montate în perete, fără a se putea acţiona asupra acestora pentru demontare. În cazul în care locuiţi la casă montaţi o uşă de acces special concepută cu sistem security by design, uşi foarte solide cu sisteme multiple de încuietori.

Totodată, precizăm şi faptul că, la data de 09.02.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii Serviciului Ordine Publică şi proximiştii Secţiei 3 din Constanţa, au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv a furturilor din societăţi comerciale şi din locuinţe.

Astfel, au fost avute în vedere casele de schimb valutar, casele de amanet şi asociaţiile de proprietari din zona „Autogării Sud-Constanţa”, „Casa Căsătoriilor”, strada Oborului s.a., poliţiştii discutând şi oferind sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor, acordând atenţie deosebită şi persoanelor în vârstă, care pot deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „accidentul” şi a furturilor, în special a furturilor din locuinţe din cauza comportamentului şi a neglijenţei.

Cu această ocazie, poliţiştii au informat cetăţenii că o parte importantă a furturilor din locuinţe pot fi favorizate de lipsa de precauţie şi a neluării celor mai elementare măsuri de siguranţă. Astfel, un geam deschis, o uşă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte uşor şi pot favoriza producerea unor fapte de natură penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614