REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locuitorii din Corbu, DETECTIVI pe urmele poluării! Garda de Mediu ridică din umeri

Locuitorii din Corbu, DETECTIVI pe urmele poluării! Garda de Mediu ridică din umeri

Replica API 14 decembrie 2015 | 00:00 1002

Fabrica de ciment din Luminiţa, acuzată că poluează masiv, mai ales noaptea

Fabrica de ciment din Luminiţa, acuzată că poluează masiv, mai ales noaptea

Locuitorii din satul Luminiţa, comuna Corbu, au ajuns la capătul răbdărilor! De ani de zile, susţin ei, aerul pe care-l respiră este poluat din cauza fabricii de ciment din localitate, deţinută de SC Cemrom SA. Pentru că autorităţile nu par a lua vreo măsură, oamenii s-au mobilizat şi au început să posteze pe reţelele de socializare atât imagini cu fabrica, dar şi răspunsul Gărzii de Mediu la o sesizare depusă de cetăţeni: „Se vede direcţia prafului foarte clar, încolo este satul nostru. Asta se întâmplă ziua când poţi vedea, apoi au schimbat programul şi făceau asta noaptea. Praful, însă rămâne şi tot acolo ajunge! Peste noi” – reclamă oamenii.

„Este regulă la Cemrom să facă încărcarea instalaţiilor noaptea. Se lucrează noaptea la adăpostul întunericului pentru a nu se vedea cât praf elimină în aer, fiindcă staţia de încărcare nu funcţionează cu filtrele de praf activate. În decurs de 4 ani nu s-a observat vreo schimbare în bine pentru oamenii din zona afectată. În prezent lucrurile stau la fel, activitatea Cemrom SA merge tot ca şi atunci, fac noaptea tot ceea ce poluează masiv, iar ziua reduc cât să nu bată la ochi pentru cine este curios!”, se arată într-o postare pe o reţea de socializare. Sătui să respire praf, oamenii au reclamat disconfortul şi Gărzii de Mediu, în urma căreia au primit un răspuns care nu i-a prea încălzit.

„Când a fost sesizată Garda de Mediu Constanţa despre faptul că firma Cemrom SA de la Luminiţa poluează grav cu praf întreaga zonă, iar noi suferim din cauza asta, au zis că ei nu lucrează noaptea deloc! Imaginile arată altceva”, se mai plâng sătenii. Contactat pentru a lămuri această problemă, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Râşnoveanu, a declarat: „La momentul controlului, atunci când s-a făcut sesizarea, s-au luat măsuri care au fost îndeplinite la momentul respectiv. Noi alte sesizări nu am primit din acea zonă referitor la lucrul acesta.

Dacă nu s-a făcut o sesizare până în momentul de faţă, nu putem face nimic. Nu putem monitoriza tot judeţul. Dacă se va face o sesizare deschisă, vom verifica şi vom lua măsuri”. Altfel spus, cei de la Garda de Mediu aşteaptă să primească o nouă solicitare de la localnici cu privire la situaţia actuală din comună, pentru a putea merge să facă alte verificări şi să ia măsurile necesare. Numai că, cel mai probabil, comisarii Gărzii nu vor merge în control noaptea, prin urmare, răspunsul este previzibil! De precizat că acţionarii Cemrom sunt doi milionari din Câmpina, Prahova – Mihai Anastasescu şi Emil Mihai Tufan.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stati asa sa inteleg ca Cemrom poluiaza mai mult decat Celco Var care e nai aproape de Luminita ,eu nu cred ,toata aceasta problema e cusuta cu ata rosie ...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102