REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locuitorii din Dorobanţu susţin că sunt terorizaţi de acoliţii viceprimarului: "Nu s-a schimbat nimic după percheziţiile DNA"

Locuitorii din Dorobanţu susţin că sunt terorizaţi de acoliţii viceprimarului: "Nu s-a schimbat nimic după percheziţiile DNA"

Replica API 12 februarie 2014 | 00:00 502

Hoţii de curent verifică sătenii dacă au apometrele în regulă

Hoţii de curent verifică sătenii dacă au apometrele în regulă

Locuitorii din satul Dorobanţu au ajuns la capătul puterilor, menţionând că deocamdată nu se cunosc rezultatele anchetei desfăşurată de Poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu, dar nici a percheziţiilor ce au avut loc la finele lunii ianuarie. Sunt conştienţi de faptul că cercetările sunt în curs de desfăşurare, însă ei susţin că sunt în continuare terorizaţi de viceprimar şi acoliţii lui.

"Suntem terorizaţi, nu este nici o îmbunătăţire. Se fură, în continuare, curent electric, de la becurile de pe stradă. E jale şi noi chiar nu mai ştim ce să facem.Viceprimarul îi pune pe Pintiliciuc şi celălalt, Ion Ardeleanu, să intre în curţi la noi şi să ne facă un control. Au făcut o comisie între ei, imediat după percheziţii, şi au început să ne terorizeze şi mai tare. Tocmai ei, hoţii, intră abuziv să vadă dacă am plătit aparatele acelea, apometrele. Păi le-am plătit imediat după campania electorală, că nu scăpam de ei. Poliţia ce a făcut, a făcut bine până la ora actuală, dar curentul este furat în continuare. Sunt becuri trase şi legate la ferma lui Pintiliciuc. Chiar vrem să se rezolve aceste lucruri, că nu mai putem", au declarat, pentru "Replica", locuitorii din Dorobanţu. Reamintim că Poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat percheziţii, în data de 23 ianuarie, în 5 locaţii (3 în sat Dorobanţu şi 2 în comuna Nicolae Bălcescu) într-un dosar privind furtul de apă şi energie electrică din reţelele de alimentare ale comunei. La Nicolae Bălcescu, descinderile au avut loc la sediul Primăriei, iar la Dorobanţu - la viceprimar şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei. Potrivit informaţiilor noastre, cap de afiş în dosar este viceprimarul din Nicolae Bălcescu, Nicolae Ciocănete. Numai că, de data aceasta, mai apar şi alte nume, precum Claudiu Pintiliciuc, care este finul viceprimarului, dar şi angajat la Primărie, cât şi Ion Ardelean. La acea dată, locuitorii parcă au răsuflat un pic uşuraţi când au văzut mascaţii, crezând că astfel se va face puţină dreptate, spun ei.

Acuzaţii grave: "Au sucit pământurile, au umblat la planuri, numai ca să pice eolienele pe tarlaua lor"

La Dorobanţu, acuzaţiile erau grave, oamenii menţionând că totul a început prin 2011 - 2012, când Claudiu Pintiliciuc, care este finul viceprimarului, mergea din casă în casă pentru a obţine voturi în favoarea celui ce vroia să se aleagă cu funcţia de primar. Tot oamenii spun că au avut loc şi promisiuni, dar şi ameninţări şi furturi. "Ne-au luat ei tot, au sucit pământurile, au umblat la planuri, au schimbat pe hârtie numai ca să pice eolienele pe tarlaua lor. Când a fost cu voturile în 2012, ne-au branşat gratis numai să votăm cu primarul, după care ne-au zis că n-au fost voturi suficiente şi ne-au luat banii, câte 100 de lei şi ne-au pus şi apometre. Era Pintiliciuc, finul vicelui. În plus, pe timp de vară opreau apa şi o vindeau ei cu cisternele, direct de la rezervor, de la puţuri...", spuneau localnicii la finele lunii ianuarie 2014.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108