REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lovitură de teatru: una din cele mai cunoscute firme din Constanţa a intrat în faliment

Lovitură de teatru: una din cele mai cunoscute firme din Constanţa a intrat în faliment

Replica API 8 aprilie 2017 | 00:00 2745

Milionarul Grecu, asaltat de creditori

Milionarul Grecu, asaltat de creditori

Camelia si Ion Grecu (sursa foto Capital)

Elcomex IEA SA Cernavodă, una din cele mai vechi şi mai cunoscute firme din judeţul Constanţa, a intrat în faliment. Afacerea milionarului Ion Grecu a clacat, asaltată de creditorii care nu şi-au mai vazut banii înapoi. Elcomex IEA era unul din colaboratorii de bază ai Centralei Nucleare de la Cernavodă, companie de stat de la care a primit, de-a lungul timpului, contracte de peste 100 de milioane de euro. Ion Grecu, aflat în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 44- 46 milioane de euro, trece, probabil, prin cea mai grea perioadă a vieţii sale, în condiţiile în care şi Elcomex Agroindustrial SA, afacerea din agricultură a familiei sale, se confruntă cu cereri de faliment.

Tribunalul Constanţa a aprobat vineri, 7 aprilie, cererea debitoarei Elcomex IEA de deschidere a procedurii insolvenţei, luând în calcul cererile similare depuse deja în acest sens de mai mulţi creditori. „Conexează la dosarul nr 2236/118/2017, dosarul nr 2025/118/2017 având ca obiect cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditoarea SC Automatica SA în reorganizare prin administrator judiciar General Group Expert SPRL, dosarul nr 2333/118/2017 având ca obiect cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditoarea SC Banca Comercială Intensa Sanpaolo Romania SA, dosarul nr 2331/118/2017 având ca obiect cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditoarea SC Eco Swiss SRL în reorganizare prin administrator judiciar CII Holhoş Grigore şi declaraţia de creanţă formulată de Banca Transilvania SA prin Sucursala Constanţa, toate în contradictoriu cu debitoarea SC Elcomex IEA SA şi le califică drept declaraţii de creanţă.

Admite cererea formulată de debitoarea S.C. Elcomex IEA SA. În temeiul art. 66 din Legea nr. 85/2014, Dispune deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea S.C. ELCOMEX IEA SA Desemnează, provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din lege, cu o retribuţie fixă de 3000 lei, fără TVA. Administratorul judiciar va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014, precum şi orice alte atribuţii stabilite în sarcina sa de către judecătorul sindic. În temeiul art. 99 alin. 1-3 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Dispune notificarea prevăzută de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014 de către administratorul judiciar tuturor creditorilor, debitorului şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi publicarea, pe cheltuiala averii debitoarei, într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

În temeiul art. 74 din Legea nr. 85/2014, Debitoarea este obligată să depună la dosarul cauzei, în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii insolvenţei, actele şi informaţiile prevăzute de art. 67 alin. 1 şi/sau art. 74 din Legea nr. 85/2014. În conformitate cu art. 85 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, Menţine debitoarei dreptul de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, dat fiind că aceasta şi-a declarat intenţia de reorganizare prin cererea de deschidere a procedurii.

În temeiul art 75 din legea 85/2014 de la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului, valorificarea drepturilor urmând a fi realizată doar în cadrul procedurii de insolvenţă. La data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, acţiunea judiciară, acţiunea extrajudiciară şi executările silite suspendate încetează. Termenul de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la hotărârea de deschidere a procedurii la cererea debitoarei este de 10 zile de la notificare, iar termenul de soluţionare este de 10 zile de la depunerea acestora.

Fixează termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţe la 22.05.2017. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 9.06.2017. Termenul pentru depunerea contestaţiilor la tabelul preliminar este de 7 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă a tabelului preliminar. Fixează pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor la 4.07.2017.

Fixează data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 14.06.2017 ora 12 la sediul administratorului judiciar şi dispune convocarea creditorilor, având ordinea de zi stabilită cu respectarea disp art 57 alin 2 teza finală din legea 85/2016. Fixează termen de judecată la data de 8.09.2016, ora 8,30 F10. Executorie. Cu apel în 7 de la publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (art. 43 alin. 2 din Legea nr. 85/2014). Apelul se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată în şedinţa publică de la 7.04.2017”, se arată în hotărârea instanţei.

A cerut insolvenţa, deşi are profit

Elcomex IEA SA este afacerea fanion a inginerului Ion Grecu, specializată în lucrări de instalaţii electrice. De-a lungul anilor, Elcomex a devenit principalul partener privat din Cernavodă al societăţii de stat Nuclearelectrica, firma lui Grecu prestând lucrări de peste 100 de milioane de euro în incinta centralei nucleare. Doar din contractele recente amintim cel pentru consultanţă la realizarea reactoarelor 3 şi 4, din octombrie 2015, înţelegerea de 5,5 milioane de euro din aprilie 2013 pentru reparaţia sistemului de termoficare din oraş şi, mai ales, contractul ginat, din septembrie 2014, pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere a sistemelor, instalaţiilor şi clădirilor din incinta CNE Cernavodă, în valoare de 75 de milioane de euro. Ion Grecu a făcut foarte mulţi bani şi din producţia de energie, după ce a vândut italienilor de la ENEL un parc eolian de 206 MW, construit pe terenurile sale.

Banii din eoliene i-a investit apoi în agricultură, circa 15 milioane de euro materializându-se într-o fermă de capre şi o fabrică de nutreţuri în Constanţa. Şi business-ul din agricultură are însă probleme. Stizo Fundaţii Speciale SRL din Bucureşti a depus pe 14.03.2017 un dosar la Tribunalul Constanţa, prin care cere deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei Elcomex Agroindustrial SA Cernavodă, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 11.04.2017.

Elcomex Agrondustrial SA a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 26.799.004 şi pierderi de 19.579.993 lei, cu 208 angajaţi. Firma care derulează activităţi în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor) a înregistrat însă şi datorii totale uriaşe, de 132.256.783 lei. Pe de altă parte, Elcomex IEA are un parcurs excelent, firma lui Grecu raportând o cifră de afaceri de 98.699.053 lei şi un profit net impresionant, de 2.036.469 lei, cu 573 de angajaşi, dar şi datorii de 66.599.646 lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grecu a devenit inginer?
1
0
Salarii de mizerie........
3
0
v-o trag la toti cu...matura...eu stiu sa ...matur...sa mananc...KAKAT...LA GREU...despre toti...eu carte n-am...6 clase de matura...la ARGOS..cand maturam...le furam si mancarea din farfurii.. eu sunt experta in...FURTISAGURI...aici la ELCOMEX...matur pe toti prostii care ma baga-n seama...dobitocilor...zeci de ani v-am prostit pe toti.. dar trag tare cu afumatul...relatia mea cu prostii care ma tin la matura..este puternica...eu nu ma las...matur..si afum pesti...canati...sunci...
9
0
Cum sa mearga firma ? Cand secretara gentiana se plimba cu masina Elcomexului pe banii cui alimenteaza Sandel ? Sandel care nu face nimic , el stie doar sa bea .... are cine sa- i deconteze ca doar este nasul Lutu la putere .Afara cu acesti profitori care au beneficiat de case , masini si etc...asa ca nu va mai plangeti ca tot voi ati furat.rusinnneeee
3
4
Cu siguranta va fi bine
4
3
Cei ce comentati fara nume ...din umbra si cu maaari frustrari ati inceput sa aveti glas acum cand este greu .Eu Dan Silviu Mihailescu cred in ce spun.Am doua licente :una tehnica si sunt licentiat in studii militare...Punct...Ati devenit agresivi din umili...Eu nu am casa dela Grecu ...nu am beneficiat decat de drepturile banesti date prin contract ..nu am avut prime...nu am facut decat sa imi fac datoria eu si colegii mei din entitatea pe care o conduc si o coordonez.Si sunt peste 200 de luctatori pe care eu ii numesc colegi..Si vom rezista sa trecem peste aceasta etapa.
8
15
Cum le stii tu pe toate, rama ordininara, limbric iman, parazit social, spuma tiganeasca si praduitor jegos. Tu esti expresia inculturi si a tradarii tiganesti, a limbistului cu pretentii de smecher, si mintea n coiul drept. O mai freci cu frati tu pe moldoveanca mespalata ? Mai praduiesti la DNA spatamanal ? M ar fi mirat sa nu stii si de Grecu ceva, creer oparit !
8
2
Dar de Marian Ilie nu pomeniti nimic?. Si- a angajat tot neamul la Elcomex.... a furat la greu si el si Lutu.....ce case au nu vede nimeni? Pe ce? Asta nu va intrebati? Acum va plangeti ca intra firma in faliment? Traiasca Elcomexu si Grecu. Ce salarii au acesti indivizi, ce fac ei ? Si multi altii care au furat si au adus firma in faliment. Sa traiasca Elcomexul! Osul la munca Marian ilie si fetele tale care nu stiu nimic sa faca.
10
2
Ce aveti mai oameni "buni" va roade invidia Huuuuuaaa
1
3
eu...cea mai tare MATURATOARE-SEFA...voi pune lacatul la ELCOMEX..eu stiu sa fur...la greu..stiu sa afum pesti...carnati...sunci...lasati-ma..sa matur..sa va matur pe toti...asta este meseria mea...dau cu matura...sterpelesc tot ce vad...traisca ELCOMEX...pestele si ...matura..
15
1
Ce usor este sa comentezi ! Cand sute de oameni au beneficiat de salarii foarte mari si se bucurau de multe beneficii, era bine, nu ? Cate institutii, cati copii, cate mii de persoane au mancat de mana acestui om pe care voi cu nesimtire il judecati acum ? Familiile voastre, copiii vostrii, case in care locuiti, masini si telefoane ?! Pai la cat au furat din santier oamenii care ii hranea, nu ma mira ca este in situatia asta ! Tot hotii vorbesc !
8
4
Anonim, anonim...dar IP-ul tau...il stim!
5
7
Daca o preudo-jurnalista nu stie sa faca diferenta dintre faliment si insolventa, exista la mall post de spalator de veceuri
4
3
Grecule .....noi care am muncit si am crescut animalele noastre cand ne dai banii pe laptele pe care l ai colectat?? Noi cei care am muncit cinstit dar am avut ghinionul sa dam peste un excroc ca tine care sa isi bata joc de noi
8
1
Asteptam debarcarea urmatoareor persoane care au supt societatea pana la faliment.Bocoi Aurel si Ana Bocoi, Serban Aurelia,Lazar Valentin,Zaharia Viorica si barbatu sau,Lutu,Ilie si alte panarame din aceasta gasca.Ne am saturat sa muncim ptr acesti trantori enumerati mai sus
17
2
Am supt lovele fratilor ! Acum sugetio........!
7
5
Prin trecerea in faliment ,grecu nu moare de foame ,falimentul este una din metodele folosite de oligarhii hoti ,ca sa-si ascunda furturile ,dupa inchiderea falimentului ei raman cu bani,asa a facut si megahotul adamescu,a luat bani deponetilor de la RCA, a mituit judecatori sindici,a cumparat hotelul rex ,intercontinentel si echipa astra si acum in loc sa-i fie confiscata averea acestui megahot,rudele lui se bat pe averea megahotului nesechestrata de comunicti din DNA si justitie.Liber la distrus romania si pe romani
11
2
Rocsano, grecu este la baza maistru. La asa zisa revolutie lucra la ANM, ascuns in podul scolii de sudura.Motivul?A furat tabla de inox.Dupa 1990 a infiintat Elcomex srl, ajutat fiind de directorii de la amintita antrepriza.Cum?Simplu, cu materiale bonate si nepuse in opera.Cu electricieni detasati si apoi angajati.Cu contracte date de Bucur Ionel pe spaga, a prosperat acest grecu.Acum cand ionel nu mai este director cne ce sa vezi elcomex vrea insolventa.De ce? Pentru ca actiunile judiciare,extrajudiciare sau masurile de executare silita sa il albeasca.
11
2
va plangeti ca sunteti...multi...n-aveloc in parcare..dati faliment...dar de MATURATOAREA-SEFA...nu pomeniti...nimic...discretie totala....oare v-a luat mintile cu....pestele-afumat ???aceasta jigodie cu 6 clase,cred ca are sanse sa va conduca spre redresare...ea stie.. .tot...ea mananca KAKAT..la greu despre toti...cine-o suporta pe japita ata???nimeni nu intelege...cu furatul ...este pe locul unu..nu iarta nimic..praduieste...la greu...TRAIASCA ELCOMEX...si pestele si...matura..
21
0
in, toate pinzele sus,apare un negustor grec scapatat care i-si repatria cufarul cu aur,cam asa-i si-n aceste cazuri,declari falimentul,creditorii se aleg cu praful de pe toba,tu ramai cu banii,misto nu
13
2
Unul, Gheorghe, scapat din balamuc, posteaza pe aici...Grecu a fost prea bun, prea generos cu oamenii lui- si nu numai - de asta a ajuns aici... Pacat, il cunosc bine, stiu ce fel de om este si cum gandeste si sper sa depaseasca momentul. Sunt surprins de veninul pe care il varsa unii...Sus capul, dle Grecu, ca un om credinsios ce sunteti trebuie sa sperati. Doamne-ajuta!
10
4
cancerul fostilor securisti, sa dea familiment sa moara de foame, astia dau peste voi cu bmw x6 pe trecere si scapa ca's smecher, acum sa dea foamea in ei,javrele.
13
5
Cei doi grecu,trebuie arestati imediat,au ajuns in faliment deoarece 100 milioane euro au fost ridicati de acest securista al lui ion iliescu,nu a efectuat lucrarile contractate,iar bani au fost trecuti in averea acestui tortionar grecu.Acest grecu este oligarhul creat de ion iliescu si nastase .Nu cunosc bine dar la conducerea centralei nucleare cernavoda se afla comunista lulache , a distrus in proportie de 90% centrala nucleara cernavoda,cu ea a furat grecu ,a primit bani acest tortionar fara a efectua nici o lucrare.Jos comunismul.Sper ca SUA sa aduca democratia si sa elimine comunismul
16
5
Ciocul mic Aristotel, in viata ce dai aia primesti, tu iti meriti soarta, esti un parvenit care l-a adus la ruina pe Grecu. Pacat de nea Ion, un om bun inconjurat de vipere si capuse! L-ati supt, pana l-ati bagat in faliment!
13
5
Ce mai va bucurati pt raul altuia gunoaielor
14
10
Of Stancioiule, de unde mai ciordesti tu acuma, ia sa te vedem. Si poate iti ia grecu casele si masina inapoi ca are si el nevoie de malai
18
1
M-am prapadir de ras, siner......
3
8
sa si vanda casele care le au construit mocca cu bani Elcomexului si sa platim datoriile la creditori.Noi salariatii societatii nu vrem sa suferim ptr acesti inguibati care o freaca si s au facut mahari pe munca noastra.Sa dispara neamurile si cunostintele sefilor care o freaca prin birouri.Care are varsta de pensie sa mearga acasa.Baba de la protectia muncii fara studii sa mearga acasa si mai sunt sotiile unor smecheri si ele acasa.S a dus cu hotia la Elcomex....Firmele in firme si ele OUT .
28
6
Un retard. Si el si Stancioiu.
14
5
Stirea asta e cu directie..Rocsano, pustoaico, vrei promovare asa devreme? E, hei, ai de supt multe puli fato....
2
12
Pai vin unii si pleaca alti nimeni nu este de neinlocuit si daca a lucrat in energie pe acolo sant dosare grele anul asta se fac arestari masive pentru cei care au fost in clica Mazare Nicusor Dragnea si cei cu ochii albatri la multi ani.
14
1
I-ati facut vedete pe astia doi din poza.Aveti cumva contract de publicitate sa ni-i prezentati cat mai des? Figuri sterse si neinteresante de drept, iar in fapt niste figuranti.
16
3
I-au cazut proptelele,s-a intins mai mult decat il tinea plapuma.A fost o surpriza mare pt.mine ascensiunea d-lui Grecu in topul bogatasilor,s-a bagat si in lucruri pe care nu le stapanea prea bine,ca sa nu spun altfel,dar va trece cu bine si peste aceste momente!
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102