REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lovitură GREA pentru hoţii din autoturisme

Lovitură GREA pentru hoţii din autoturisme

Replica API 10 mai 2016 | 23:43 317

Mai multe grupări infracţionale, DESTRUCTURATE

Mai multe grupări infracţionale, DESTRUCTURATE

Până nu de multă vreme, constănţenii se plângeau de faptul că hoţii dădeau iama în maşini la ordinea zilei. Printre cei mai revoltaţi se numărau şi locuitorii din cartierul Tomis Nord, care susţineau că au ajuns la limită şi că nu mai ştiu încotro s-o apuce întrucât nu exista seară în care să nu se înregistreze vreun astfel de eveniment nefericit. În momentul de faţă, după ce mai multe grupări infracţionale au fost destructurate, fenomenul este în scădere. Oamenii legii speră să rezolve şi dosarele aflate în lucru iar furturile din maşini să devină… istorie. Până atunci, însă, în seara de duminică, 8 mai, un caz a fost semnalat pe raza Secţiei 4 Poliţie.

Mai multe grupări infracţionale specializate în furturi din autoturisme au fost destructurate la Constanţa, pe când alte dosare sunt în lucru, urmând a se lua măsurile ce se impun. De precizat este faptul că a început să se simtă că municipiul a mai scăpat de infractori, dacă e să ne luăm după ceea ce susţin anumiţi constănţeni, dar şi după statisticile anchetatorilor. Potrivit informaţiilor noastre, infracţionalitatea stradală, unde sunt incluse şi furturile din auto, tâlhăriile, furturile din societăţi comerciale etc., este în scădere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai exact, în primele patru luni ale lui 2016 au fost înregistrate circa 270 de fapte faţă de cele aproape 400 înregistrate în 2015. Cât despre depistările în flagrant, acestea au crescut cu 10%. Bineînţeles că evenimente mai sunt, unul fiind înregistrat şi în seara de duminică, 8 mai, pe raza Secţiei 4 Poliţie. Persoane necunoscute au pătruns într-un autoturism, marca Mitsubishi, şi au sustras un sistem GPS. Poliţiştii au declanşat cercetările în vederea identificării, depistării şi tragerii la răspundere a făptaşilor. Menţionăm şi faptul că au fost sesizate mai multe fapte de distrugere şi sustragere de obiecte ornamentale de pe vehicule, dosarele fiind în lucru.

„Chiar pot spune că este o perioadă de când nu au mai fost sparte maşini la noi în parcare. Înainte nu era seară în care să nu fie aşa ceva. Un furtun de la rezervor tăiat, o portieră deschisă, bunuri lipsă. Acum e ceva mai linişte. Sperăm să fie şi mai bine pe viitor”, ne-a spus un locuitor al cartierului Tomis Nord, de pe strada Suceava. În momentul de faţă, oamenii legii lucrează la foc automat în mai multe dosare, urmând a se lua măsurile ce se impun, după documentarea întregii activităţi infracţionale a făptaşilor, între care se află şi mai mulţi minori. Desprins din speţa de faţă, anul acesta au ajuns după gratii mai mulţi indivizi. Spre exemplu, la data de 22 martie au fost efectuate percheziţii în municipiul Constanţa, la domiciliile mai multor suspecţi, unde a fost găsită o parte din bunuri.

Este vorba despre Alexandru Ionuţ Şerban, Mursel Iusein şi Asan Iaşar, care, în perioada mai - septembrie 2015, ar fi sustras bunuri din autoturisme, în valoare totală de peste 60.000 de lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de peste 90%. Bărbaţii au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constiutuirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Aceştia sunt mai vechi „cunoştinţe” ale oamenilor legii.

Acţionau prin două metode, adică telecomanda de bruiaj şi bujie. Cea din urmă se referă la o bujie învelită într-o şosetă, care se aruncă în geanul vehiculului sau se ia doar partea ceramică a bujiei, se leagă cu elastic şi se foloseşte precum o praştie. Geamul se parge imediat, în bucăţele mici, fără a face zgomot. Astfel, hoţii nu aveau nevoie decât de câteva secunde pentru a opera. În cauză sunt cercetaţi şi Pomac Zeinur, Husein Taifun şi Mustafa Ferdi, propuşi spre arestare la data de 24 martie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102