REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lupu: "Am dubii cu privire la justeţea selecţiei managerilor privaţi"

Lupu: "Am dubii cu privire la justeţea selecţiei managerilor privaţi"

Replica API 24 februarie 2014 | 00:00 212

PNL Constanţa, cu sau fără PSD, tot pe dinafară

PNL Constanţa, cu sau fără PSD, tot pe dinafară

Protocolul USL nu a fost respectat la Constanţa din primele momente ale parafării lui. Liberalii nu au primit nici o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, dar nici de viceprimar. În schimb, "în compensare", PNL Constanţa a avut posibilitatea să îşi instaleze directori adjuncţi la nivelul unor instituţii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.

"Nu e suficient", au comentat, pe de o parte, liberalii, în contextul în care Ministerul Transporturilor le-a revenit la negocieri. Ba mai mult, au reclamat că MT, dar nu numai, "a rămas fără substanţă". "Drumurile au trecut de la Transporturi la Marile Proiecte, la Dan Şova (PSD)", după cum preciza, cu nemulţumire, şi deputatul PNL Mihai Lupu. Pe de altă parte, şi social-democraţii au reproşuri de făcut: PSD Constanţa, prin vocea preşedintelui Radu Mazăre, se declară nemulţumit că liberala Ramona Mănescu nu vrea să cedeze acţiunile Portului Constanţa la municipalitate. Toate aceste detalii le reamintim în contextul în care USL este pe cale să se destrame, iar directorii liberali, instalaţi cu chiu cu vai pe posturi, vor trebui să plece acasă. "În cazul nostru, cam da, plecăm acasă. Sunt puţini cei recrutaţi pe baza ordonanţei managementului privat", au comentat liberalii.

"Nu avem directori la Port, la Canale Navigabile...", a întărit ideea deputatul PNL Mihai Lupu. Şi tot el a comentat: "Am dubii cu privire la justeţea selecţiei managerilor privaţi de la companii". "Orice administrator trebuie să îl iei în baza competenţei şi performanţei. Altfel, te trezeşti cu un om care a lucrat la bancă, dar care vine în producţie", a mai spus Lupu. La nivelul judeţului Constanţa au fost recrutaţi manageri privaţi pentru Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (coincidenţă: cel recrutat de firma de specialitate a fost fix fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa, Lucian Băluţ, dar care a demisionat ulterior din funcţie), pentru conducerea Administraţiei Canalelor Navigabile (unde, culmea, tot un PSD-ist a obţinut funcţia de director general - Daniel Georgescu) etc.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614