REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Machidonul Scupra se apucă de pescuit: Primăria Ovidiu refuză să mai avizeze firma care administrează lacul

Machidonul Scupra se apucă de pescuit: Primăria Ovidiu refuză să mai avizeze firma care administrează lacul

Replica API 5 martie 2015 | 23:24 553

Bătaie pe peştele din Siutghiol

Bătaie pe peştele din Siutghiol

George Scupra

Primăria Ovidiu a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul Construire debarcader, investiţie finanţată prin Programul Operaţional pentru pescuit 2007- 20013. Valoarea totală a proiectului este de peste 1,7 milioane de lei, însumând fonduri acordate de bugetul stat, fonduri acordate din Fondul European pentru pescuit, dar şi 729.440 lei de la bugetul local al Primăriei Ovidiu. În câteva zile, administraţia locală va lansa licitaţia pentru executarea proiectului pe SEAP, urmând ca debarcaderul să fie finalizat până la data de 30.09.2015. Proiectul constă în construirea şi amenajarea pe malul lacului Siutghiol, pe o suprafaţă de 1.616 mp a două pontoane plutitoare pentru ancorare, un punct de servire a mesei, căi de acces pietonale şi auto.

„Urmează să stabilim, în şedinţele viitoare de consiliu, cum anume vom acorda abonamentele de pescuit pentru cei interesaţi”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, George Scupra, primarul oraşului Ovidiu. Acesta a menţionat că din suprafaţa totală a lacului, 498 de hectare aparţin de Primăria Ovidiu, restul fiind împărţit între constanţa şi Năvodari. „Prin hotărâre de guverm, avem în administrare luciul apei, apa, terenul de sub apă. Flora şi fauna este în administrarea unei societăţi”, a mai menţionat Scupra. Însă, a precizat edilul, societăţii în cauză urmează să îi expire licenţa obţinută de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură pentru administrarea lacului. „Pentru reînnoirea licenţei, firma are nevoie de aviz de la primărie. La ultima şedinţă, aleşii locali au spus că nu doresc să mai înnoiască acest aviz. Fără acest document, nu poate fi obţinută nici licenţa de la ANPA. În aceste condiţii, având în vedere şi proiectul cu debarcaderul, s-a discutat ca administraţia locală să preia exploatarea florei şi faunei. Vom depune noi, în numele administraţiei locale, documentele necesare obţinerii licenţei de pescuit. Primăria intenţionează să gestioneze această activitate, vom stabili în curând şi modelitatea exactă: prin intermediul unei firme deja existente a Consiliului Local sau, dacă este cazul, înfiinţăm o altă societate”, a explicat Scupra.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614