REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Magistraţii au început pronunţările în dosarul carnagiului cinegetic de pe fondurile de vânătoare din Dobrogea!

Magistraţii au început pronunţările în dosarul carnagiului cinegetic de pe fondurile de vânătoare din Dobrogea!

Replica API 5 noiembrie 2015 | 00:00 508

Fostul şef al AJVPS Constanţa, condamnat la închisoare

Fostul şef al AJVPS Constanţa, condamnat la închisoare

S-a dat startul condamnărilor în cazul „carnagiului” cinegetic de pe fondurile de vânătoare din Constanţa şi Tulcea. La data de 4 noiembrie anul curent, Tribunalul Constanţa a decis ca Luigi Sgobba să execute pedeapsa de 1 an şi 7 luni de închisoare, la fel şi în cazul altor doi inculpaţi: Dănuţ Vasile Miron şi Daniele Quatrociocchi. Mai departe, Giovanni Piantini a primit tot 1 an şi 7 luni de închisoare, Aurelian Pană - 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, la fel şi Florin Popa, pe când Gheorghe Dobre, Iulian Ţăranu, Patrizio Orzani, Camelia Munteanu şi Mihai Andrei Rizea au primit câte 1 an cu suspendare de fiecare.

În plus, aceştia au de achitat sume mari de bani către partea civilă Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Constanţa, în timp ce IPJ Constanţa le-a confiscat armele. „Dispune instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile sau imobile aparţinând inculpatului Miron Dănuţ Vasile, identificate în patrimoniul acestuia, până la concurenţa valorii prejudiciului cauzat.

Obligă pe inculpaţi la plata sumei totale de 33.000 lei (fiecare inculpat cu excepţia inculpatului Olteanu Victor la plata sumei de câte 3.000 lei) cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului din care suma totală de 25.000 lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale”, potrivit portalului instanţelor de judecată. Precizăm că decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Inculpaţii au fost judecaţi pentru infracţiuni asimilate corupţiei, după ce au pus la cale un adevărat măcel cinegetic pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Reamintim că în luna octombrie 2012 au avut loc percheziţii la hotelul Yahoo Best din Cernavodă şi la hotelul Domneasca din Seimeni, fiind depistaţi 20 de italieni care se aflau la vânătoare în zonă. Pe lângă faptul că nu deţineau documente legale pentru activitatea desfăşurată, asupra vânătorilor italieni au fost găsite arme şi muniţie în cantităţi care nu au putut fi justificate. Evident, italienii nu ar fi putut bracona în Constanţa şi Tulcea fără ajutorul lui Vasile Dănuţ Miron, nimeni altul decât preşedintele Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218