REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mămicile din Constanța, REVOLTATE de condițiile din Spitalul Județean: „Iată cum se doarme!”

Mămicile din Constanța, REVOLTATE de condițiile din Spitalul Județean: „Iată cum se doarme!”

Replica API 11 martie 2016 | 23:41 481

Cadrele medicale cunosc situația, dar au mâinile legate

Cadrele medicale cunosc situația, dar au mâinile legate

Problema supraaglomerării Secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța nu este una nouă. Mămicile s-au plâns în nenumărate rânduri cu privire la acest aspect, la fel și medicii care au precizat că au mâinile legate. Însă, iată că un nou caz s-a ivit, fiind vorba despre o femeie care a publicat pe internet o fotografie în care se poate observa cum doi copii și un adult sunt "cazați" în același pat. Despre acest caz, reprezentanții unității spitalicești au precizat că, din păcate, sunt foarte mulți copii internați.

Încă din luna februarie a acestui an Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța funcționa la capacitate maximă. Copiii erau câte doi în același pat, medicul Cristina Mihai precizând că este vorba despre multe viroze în rândul celor mici. ".“Este foarte aglomerat. Sunt foarte mulți copii cu viroze. Am ajuns să stăm câte două mămici în același pat. Este o perioadă în care există un număr crescut de viroze la nivelul populației, dar mai ales la copii. Acest lucru a determinat un flux mai mare de prezentări în camera de urgență și de internări.

Avem locuri, dar unele paturi pot fi dublate din cauza faptului că au fost foarte multe internări", a spus dr. Cristina Mihai. Și, din câte se pare, nici în luna martie situația nu este alta. Spre exemplu, o mămică a postat pe internet o fotografie în care se poate observa cum mai multe persoane dorm în același pat. "Aşa se doarme în spitalele din Constanţa! Chiar dacă în camera alăturată era un pătuţ liber, nimeni nu a avut bunăvoinţă sau puţină milă de acei copii să aducă pătuţul acolo. Degeaba s-a renovat şi s-a făcut frumos dacă dormim chinuiţi şi înghesuiţi. Doctori nu mai avem, paturi...

Chiar dacă mai sunt şi alte chestii de spus cu privire la ce se întâmplă acolo, dar măcar să aibă copilaşii loc să doarmă bine...", a spus Camelia R.. Amintim că Secția de Pediatrie a fost renovată, pe 11 februarie fiind prezentate Secţia de terapie acută şi noile saloane. Pediatria are 42 de saloane, în fiecare fiind câte 2-3 paturi. În total sunt 75 de paturi de pediatrie şi 15 de terapie acută. "Sper să ne desfăşurăm activitatea în condiţii europene cât mai multă vreme de acum înainte”, spunea șefa Secției de Pediatrie, Cristina Mihai, cu mențiunea că urmează a fi achiziționate aparate noi.

Însă, până acolo e cale lungă din câte se pare și asta pentru că, după cum se arată situația, o problemă acută este cea a paturilor. Potrivit lui Mihnea Avram, în momentul de față sunt foarte mulți copii internați. "Sunt cam 80 de paturi și 95 de pacienți. Tot timpul sunt cam 90 de copii internați. Asta e situația, niciodată nu vor fi paturi suficiente pentru întregul județ. Din ce văd în acea fotografie, se pare că sunt două mame cu doi copii. E posibil atâta vreme cât internările în sezonul rece depășesc numărul de paturi, din păcate!", a declarat Mihnea Avram pentru "Replica".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614