REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Managerul privat, meseriaşul de serviciu care "le ştie pe toate" - iată câteva exemple!

Managerul privat, meseriaşul de serviciu care "le ştie pe toate" - iată câteva exemple!

Replica API 16 decembrie 2013 | 00:00 1986

De la Canale Navigabile, la aviaţie şi de la mediu la producţia de plumb

De la Canale Navigabile, la aviaţie şi de la mediu la producţia de plumb

Compania de stat Romaero SA Bucureşti şi-a numit vineri, 13 decembrie a.c., noul Consiliu de Administraţie, din care fac parte acum câteva personaje interesante, ce înlocuiesc alte personaje, cel puţin la fel de interesante. Potrivit unei informări a Romaero, Adunarea Generală a Acţionarilor a revocat pe administratorii Călin Adrian Meteş, Radu Vasile Zaharia şi Radu Nicolae Chiurtu, numindu-i în schimb pe Aurelian Mircea Trifa, Felix Florin Branişte şi Valentin Macec. Trifa, fost director de investiţii la fondul privat Kerten, face parte şi din managementul privat al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA (CN ACN) Constanţa, unde este vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, din octombrie 2012.

Celălalt nou administrator de la Romaero, Felix Florin Branişte, vine în aviaţie din funcţia de şef al Corpului de control de la Garda de Mediu, pe care adăstase în aprilie 2013, anterior el fiind inspector la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi lider în cadrul Tineretului Social Democrat (TSD) Argeş. Şi Valentin Macec are recomandări politice ferme, proaspătul membru al CA de la Romaero, până de curând membru CA şi vicepreşedinte la Tarom, fiind consilier judeţean PNL la Satu Mare, demisionat între timp, după care consilier personal al foştilor miniştri ai Transporturilor Ovidiu Silaghi şi Relu Fenechiu. Foştii administratori Romaero au şi ei CV-uri doldora de funcţii la stat. Astfel, Călin Adrian Mateş este şi el membru al CA de la Canale Navigabile SA Constanţa, coleg, deci, cu Trifu, pe care l-a înlocuit la compania aerospaţială de stat. Analist la Fondul Proprietatea, Meteş se pricepe nu numai la navigaţie fluvială şi aerospaţială, ci şi la multe altele, fiind fost preşedinte al CA de la Romplumb SA Baia Mare, producătorul de plumb deţinut de stat şi aflat în faliment, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Electrica SA, al AGA de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, în AGA de la Hidroelectrica, dar şi la AGA Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA Constanţa. La rândul său, fostul administrator de la Romaero, Radu Vasile Zaharia, are o îndelungată experienţă în serviciile secrete, fiind fost ofiţer DIE şi SIE, apoi şef al Direcţiei Generale Comerţ şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Economiei. În fine, şi fostul membru CA de la Romaero, Radu Nicolae Chiurtu, are o poveste specială, funcţionarul fiind fost membru PSD- PNL-PDL, în funcţie de intrările şi ieşirile de la guvernare, văzut ca un apropiat al fostului ministru PDL Adriean Videanu, adoptat apoi de Varujan Vosganian, după ce, în guvernarea Adrian Năstase, era membru PSD în Sectorul 6.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102