REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mandat de arestare în lipsă pe numele lui Avraham Morgenstern

Mandat de arestare în lipsă pe numele lui Avraham Morgenstern

Replica API 12 iunie 2017 | 16:22 562

A fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Avraham Morgenstern, care apare și în dosare penale alături de Radu Mazăre. Acesta nu s-a prezentat la Poliție pentru a dat cu subsemnatul, așa cum prevăd obligațiile impuse de măsura preventivă, fiind de negăsit. În acest dosar a fost deja condamnat de prima instanță, la 12 ani. Dar decizia nu este definitivă. Inculpatul a fost dat și în urmărire internațională.

"Dispune, în cazul inculpatului Morgenstern Avraham, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data încarcerării. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 31 mai 2017", potrivit Curții de Apel București.

Este vorba despre dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures S.R.L, la data faptelor, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-au reținut săvârșirea a două infracţiuni de evaziune fiscală. Trimisă în judecată a fost şi societatea Shapir Structures S.R.L., în sarcina căreia s-au reținut săvârșirea a două infracţiuni de evaziune fiscală. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2009 - 2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al S.C. Shapir Structures S.R.L, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public Şi Privat) Constanța și Confort Urban S.R.L. Constanța, și nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activități au fost realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.

În acest dosar, Morgenstern a fost condamnat la 12 ani de închisoare de către Tribunalul București, pe 5 ianuarie 2017, dar decizia nu este definitivă, urmând a se judeca apelul. Însă, el se afla sub control judiciar, măsură ce-i impunea să dea cu subsemnatul la Poliție. Se pare că nu a mai făcut acest lucru, iar când a fost căutat, nimeni nu a mai putut da de el, existând zvonuri că ar fi prin Israel. Astfel, magistrații Curții de Apel București au decis ca pe numele lui să fie emis mandat de arestare în lipsă și să fie dat în urmărire internațională. Precizăm că Avraham Morgenstern este judecat și în alte dosare, alături de Radu Mazăre, fostul primar al Constanței.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazare te iubim noi ca tine nu gasim!! hai inpoai la conducere ca au facut praf astia cta .
3
5
Dle GHORGHE,cateva iepuroaice playinboi sa va mai treaca de suparare,doriti?il trimit pe vladimir sa va faca un ceai dansant
0
1
Hai ca nu mai e mult! Mazare asteapta pronuntarea pedepsei acum 14 iunie, poimaine! Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta ! A incercat el ceva, ceva dar...
4
0
Dle GHEORGHE am citit mesajul dumneavoastra. O sa vin saptamana asta la plaja in mamaia vreo cateva zile, pe la bamboo etc si am sa vad ce pot face.
1
1
Gheorghe sunt de acord cu tine.
3
0
Avraham si Elan se afla agatati de pontonul vilei lui Mazare, de pe lacul Siutghiol, cu cate un bolovan legat de gat, sa nu iasa la suprafata si sa inceapa sa vorbeasca!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614