REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mare atenţie, constănţeni, la locurile de muncă găsite pe internet: multe sunt ţepe ordinare

Mare atenţie, constănţeni, la locurile de muncă găsite pe internet: multe sunt ţepe ordinare

Replica API 18 februarie 2015 | 23:54 183

Nu daţi bani în avans!

Nu daţi bani în avans!

Mare atenţie, constănţeni! Pe lângă metodele de înşelăciune prin telefon, precum cea intitulată „Accidentul”, cele pe internet par că iau amploare. Anul trecut au fost înregistrate mai multe astfel de plângeri la nivelul judeţului Constanţa, iar acum au apărut iar cazuri, chiar la graniţă cu judeţul nostru.

Este vorba despre înşelăciunile care au la bază anunţurile cu privire la locurile de muncă în străinătate. În general, presupuşii angajatori, atunci când sunt contactaţi, solicită o sumă de bani în avans, care trebuie depusă într-un cont. Însă, imediat după aceea sunt de negăsit. Astfel, zilele trecute, doi ialomiţeni de 27 şi 43 de ani au accesat pe Internet un anunţ în care se anunţa că se caută persoane ce urmează a fi angajate într-un stat al Uniunii Europene. Pentru a obţine mai multe detalii, părţile vătămate au contactat telefonic persoana bănuită, care a menţionat că pentru recrutare trebuie să depună fiecare persoană interesată câte 30 de euro într-un cont bancar. După ce bărbaţii au depus sumele de bani nu au mai reuşit să contacteze persoana bănuită, întrucât aceasta avea telefonul închis. Poliţiştii au întocmit în ambele cauze dosare penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanelor bănuite şi a recuperării prejudiciilor cauzate. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în 2014 mai mulţi constănţeni au trecut prin situaţii similare, motiv pentru care oamenii legii vă recomandă să nu daţi curs anunţurilor din ziare, internet sau alte forme de publicitate, până nu verificaţi seriozitatea lor. Intermedierile de locuri de muncă în străinătate sunt făcute numai de către firmele acreditate de Inspectoratele Teritoriale de Muncă. Solicitaţi certificatul de acreditare al firmei, in caz de dubiu sesizaţi imediat Poliţia. Nu acceptaţi oferte venite de la persoane fizice. Atenţie la ofertele de muncă în străinătate. Principalele modalităţi de recrutare sunt cele în care se prezintă condiţii financiare deosebit de avantajoase. Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218