REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Marian Vanghelie şi Puiu Popoviciu, parteneri de afaceri. Cum i-a luat primarul „care este” magazine de lux Oanei Mizil de la amanta miliardarului

Marian Vanghelie şi Puiu Popoviciu, parteneri de afaceri. Cum i-a luat primarul „care este” magazine de lux Oanei Mizil de la amanta miliardarului

Replica API 16 martie 2015 | 00:13 3031

Firmă pe numele vărului, implicată în dosarul de corupţie

Firmă pe numele vărului, implicată în dosarul de corupţie

Marian Vanghelie şi Oana Mizil

Puiu Popovici

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 arestat pentru corupţie, după ce a luat şpagă 100.000.000 de euro (un record absolut în politica românească), a făcut afaceri şi cu miliardarul Puiu Popoviciu. Situaţi, aparent, în tabere care se duşmănesc de moarte (primarul „care este” la PSD, discretul Popoviciu în anturajul fostului preşedinte Traian Băsescu), cei doi au trecut peste orice adversităţi atunci când a venit vorba despre iubitele lor. Pentru că Vanghelie şi Popoviciu şi-au dat mâna trecând de la unul la altul o firmă care administrează magazine de lux din Bucureşti, aflate în grija femeilor din viaţa lor. Evident, Marian Vanghelie s-a folosit şi în acest caz de interpusul său preferat, vărul Mircea Sorin Niculae, arestat şi el în dosarul de corupţie al edilului.

Dorothi Carmen Constantin

Una din firmele folosite de Marian Vanghelie pentru a spăla bani şi încasa şpaga de la omul de afaceri Marin Dumitru, potrivit DNA, este Fashion Brand Management SRL, care operează mai multe magazine de lux în Bucureşti. Fashion Brand Management a fost înfiinţată în 2013 de către Alina Nona Petric, de 42 de ani (actual consilier în Ministerul Muncii) şi Dorothi Carmen Constantin. În vârstă de 31 de ani, Dorothy Constantin, după cum este ea cunoscută lumii mondene, e nimeni alta decât amanta miliardarului Puiu Popoviciu. În acelaşi an 2013, cele două asociate îl cooptează în firmă pe Mircea Sorin Niculae, de 38 de ani, vărul primarului Marian Vanghelie, care în iunie 2014 preia integral Fashion Brand Management. Potrivit procurorilor DNA, firma era administrată de fapt de către iubita lui Marian Vanghelie, fosta deputată PSD Oana Mizil, care deţinea prin societatea cumpărată de la amanta lui Popoviciu patru magazine sub marca Tartine et Chocolat. Afacerile de fiţe nu înseamnă neapărat şi succes comercial, dacă e să ne raportăm la rezultatele financiare din 2013 ale firmei trecute de la Popoviciu la Vanghelie: cifră de afaceri de 2.001.332 lei, pierderi de 1.223.282 lei şi datorii de 10.954.247 lei. Dorothy Constantin este amanta miliardarului Popoviciu încă de când avea 17 ani, presa mondenă prezentând-o, contra cost, drept o afaceristă de succes şi milionară în euro pe când nu avea nici 30 de ani. Greu de crezut, însă, că în spatele succesului său nu stă, de fapt, Puiu Popoviciu, căruia i-ar fi dăruit şi un copil. Miliardarul Popoviciu este căsătorit din 1982 cu Doina Popoviciu Dincă, fiica temutului demnitar comunist Ion Dincă. Cei doi au renunţat la procesul de divorţ deschis acum câţiva ani, dar stau separat, el, în Bucureşti, alături de amanta Dorothy, ea, la New York, împreună cu fiica lor, Gabriela. Afacerea de fiţe Fashion Brand Management a trecut, iată, de la o amantă la alta, juna Dorothy pasând-o Oanei Mizil, chiar dacă tranzacţia s-a făcut prin intermediul vărului iubitului acesteia. Una peste alta, este posibil ca Marian Vanghelie s-o fi considerat o afacere strategică şi nu doar un cadou pentru femeiea sa. Afacerile de lux consumă foarte mulţi bani şi pot deveni, astfel, un paravan perfect pentru spălarea de bani şi luarea de mită, după cum arată chiar procurorii DNA.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367