REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mascaţii au descins peste un minor din Medgidia: la doar 13 ani este considerat pericol public!

Mascaţii au descins peste un minor din Medgidia: la doar 13 ani este considerat pericol public!

Replica API 19 septembrie 2015 | 00:00 227

Implicat în 50 de spargeri

Implicat în 50 de spargeri

Osman Maxon are numai 13 ani dar trebuie să menţionăm că este un hoţ periculos! Inculpatul profită de faţa lui care inspiră inocenţă şi fură tot ce prinde. Se axeaz în special pe furturile din locuinţe. Dacă este cineva acasă, găsesşte pretexte pentru a intra în imobil, precum un pahar cu apă, iar dacă nu, forţează ferestrele. Până acum a fost implicat în vreo 50 de spargeri. Însă, mascaţii au dat buzna în domiciliul lui din Medgidia, acolo unde stă cu o bunică.

O gaşcă de minori a terorizat Medgidia. Unii sunt „specializaţi” pe tâlhării, alţii pe furturi şi mai toţi pot fi găsiţi în zona Poligonul Viilor. Aceştia au fost implicaţi în peste 30 de fapte penale însă, de parcă nu era deja o situaţie îngrijorătoare, iată că un alt minor face ravagii! Este vorba despre Osman Maxon, care provine dintr-o familie de infractori, mai toţi membrii ajungând la puşcărie. De loc din Mihail Kogălniceanu, minorul s-a stabilit la Medgidia, unde locuieşte cu o bunică.

Însă, acesta s-a înhăitat şi cu alţi puştani, din Constanţa, Cobadin şi Lumina şi au spart cam 50 de locuinţe. Oamenii legii au lucrat a foc automat dar, în situaţia de faţă, se lovesc de bariera impusă de lege şi anume că, până la 14 ani, minorii nu răspund penal. De la această vârstă, până la împlinirea a 16 ani, ei răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui.

Aici intervine şi gravitatea faptei, cât şi alte elemente, ceea ce-i obligă pe oamenii legii, de multe ori, să-i cerceteze în libertate. Prin urmare, poliţiştii aşteaptă cu sufletul la gură ca acesta să împlinească vârsta de 14 ani, lucru care se va întâmpla peste vreo 8 luni, atunci când, speră ei, va fi internat într-un centru. Până atunci, se pare că micii infractori îşi continuă activitatea.

Astfel, poliţiştii din investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei oraş Năvodari cu sprijinul colegilor din Medgidia şi al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie domiciliară în Medgidia, ocazie cu care au recuperat o tabletă electronică, sustrasă dintr-un apartament din Năvodari, în noaptea de 8 spre 9.09.2015. Bănuiţi de comiterea furtului sunt mai mulţi minori, de 11 ani, de 14, ambii din Lumina, şi Osman Maxon din Medgidia. Prejudiciul în valoare de 800 lei a fost recuperat. Cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614