REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Maşinile furate iau calea Bulgariei, pentru înmatriculări ieftine şi rapide

Maşinile furate iau calea Bulgariei, pentru înmatriculări ieftine şi rapide

Replica API 9 iunie 2015 | 23:14 259

Raiul traficului cu autoturisme, la malul mării

Raiul traficului cu autoturisme, la malul mării

Aproape în fiecare zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă comunică faptul că a fost depistat un autovehicul furat din ţări străine sau căutat în vederea confiscării, fie că a fost implicat în fapte penale sau poate că prorietarii nu au plătit leasingul. Totodată, în „trend” sunt şi maşinile cu acte false. Cert este că munca pe acest palier este una asiduă iar faptele nu dau semne că ar înceta prea curând. Spre exemplu, din ianuarie şi până în mai au fost găsite maşini în valoare de 250.000 de euro, două dintre ele fiind cu „treabă” prin Portul Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă din Constanţa, din luna ianuarie şi până în mai, au fost identificate 16 autovehicule furate sau căutate în vederea confiscării, în valoare de circa de 250.000 de euro. Dintre acestea, 7 au fost găsite în punctul de trecere de la Negru Vodă, noii proprietari fiind pe punctul de a le înmatricula în Bulgaria. Totodată, au fost demarate acţiuni şi în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa pe linia traficului cu autoturisme, fiind astfel depistate 5 maşini, dintre care 4 în municipiul Constanţa şi una în Port. Continuând şirul, alte două autoturisme au fost găsite la Ostrov, unul în Tulcea şi încă unul la poarta de acces numărul 5 a Portului Constanţa. De asemenea, oamenii legii s-au întâlnit şi cu cazuri de autovehicule radiate din circulaţie, fiind vorba de 3: unul în Vama Veche, altul în Negru Vodă şi altul în zona Midia – Năvodari. Ajungem şi la vehiculele cu numere de înmatriculare expirate, fiind 8, adică 6 autoturisme şi 2 semiremorci. Din peisaj nu lipsesc nici maşinile cu acte false şi acestea fiind mai toate furate. Din categoria aceasta au fost descoperite 18, între care două în Portul Constanţa. Printre cele mai recente cazuri amintim unul din data de 1.06.2015, când, în jurul orei 4.20, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Vili A., în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism marca Rover cu numere de Marea Britanie. Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că autoturismul în cauză figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din România, din data de 30.05.2015. Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Brăila, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că acesta fusese declarat furat şi intenţiona să se deplaseze în R. Bulgaria pentru a-l înmatricula. Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autovehiculul, evaluat la aproximativ 13.000 de lei, la sediul S.P.F. Negru Vodă. În aceeaşi zi, în jurul orei 21.50, în P.T.F. Negru Vodă a fost identificat cetăţeanul român Sorin F., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în judeţul Bacău, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals pentru autoturismul marca BMW, cu numere de Franţa, la volanul căruia se afla în drum spre R. Bulgaria. Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals. Bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218