REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Maşinile unei instituţii au fost sparte: a dispărut un laptop cu date confidenţiale!

Maşinile unei instituţii au fost sparte: a dispărut un laptop cu date confidenţiale!

Replica API 31 octombrie 2014 | 01:03 243

Ancheta este în toi: cineva are acces la coduri numerice personale şi date ale firmelor din Constanţa

Ancheta este în toi: cineva are acces la coduri numerice personale şi date ale firmelor din Constanţa

Mai mulţi hoţi au reuşit să treacă de agenţii de pază şi de camerele de supraveghere, spărgând câteva autoturisme ce se aflau în parcarea din faţa clădirii Inspectoratului Teritorial de Muncă, unde funcţionează şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa. Din câte se pare, a fost sustras şi un laptop care conţine date confidenţiale, precum coduri numerice personale, documente, acte de control sau date ale firmelor. Oamenii legii au demarat o anchetă, iar angajatul care a lăsat laptopul în maşină riscă să fie sancţionat.

Lovitură de senzaţie! Mai mulţi indivizi, momentan rămaşi necunoscuţi, au dat atacul în parcarea clădirii ITM Constanţa, situată în zona străzii Decebal, în noaptea de 13 octombrie anul curent. Chiar dacă acolo sunt montate mai multe camere de supraveghere şi o firmă de pază este plătită pentru a sta de strajă, iată că hoţii au putut acţiona în voie. Potrivit surselor noastre, ar fi fost vandalizate vreo 4 - 5 autoturisme care aparţin Agentiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa. În plus, dintr-o maşină a fost sustras un laptop, al unui angajat AJPIS, în care s-ar afla date confidenţiale, precum coduri numerice personale, documente, acte de control sau date ale firmelor. Poliţiştii au şi demarat cercetările, fiind stabilit deja un cerc de suspecţi. Contactat telefonic, Eugen Bola, şeful ITM a spus că autovehiculele instituţiei pe care o coordonează nu au fost implicate. De cealaltă parte, directorul AJPIS, Marin Ţopai, a explicat cum au stat lucrurile, menţionând că, după finalizarea anchetei, există posibilitatea ca angajatul care a lăsat laptopul în maşină să fie tras la răspundere. „Este adevărat că poate fi considerată o neglijenţă în serviciu, dar acest lucru se va stabili după finalizarea anchetei. Există, da, şi o firmă de pază. Ne-am uitat pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi se observă că hoţii au acţionat chiar în momentul în care paznicul a intrat în clădire. Era după ora 12.00 noaptea. După părerea mea, paznicul nu poartă chiar aşa o vină pentru că nu putea să stea numai afară”, declarat, pentru „Replica”, Marian Ţopai, şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa. Cât despre pagubele autoturismelor, Ţopai susţine că nu sunt atât de mari întrucât hoţii au deschis foarte repede portierele, pe motiv că maşinile sunt destul de vechi şi au destul de multe probleme. Mai exact, se pare că patru autoturisme au fost vandalizate şi unul spart, din cel din urmă fiind sustras respectivul laptop. Poliţiştii fa cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218