REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mazăre despre RADET: Băsică, nu există prejudiciu. Hai că ne-aţi căpiat cu instanţa asta a voastră coruptă

Mazăre despre RADET: Băsică, nu există prejudiciu. Hai că ne-aţi căpiat cu instanţa asta a voastră coruptă

Replica API 24 iunie 2014 | 00:00 263

Primarul a muşcat din PDL

Primarul a muşcat din PDL

Momente tensionate, pline de ciondăneli teribile în cadrul şedinţei de consiliu local, care a avut loc, luni, la un hotel din staţiunea Mamaia. Unul dintre proiecte s-a referit la Ilie Rachieru, care şi-a dat, vineri, demisia din funcţia de director general al RADET Constanţa, după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la doi ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Postul nu a rămas prea mult timp vacant. Tot vineri, Consiliul de Administraţie al RADET a desemnat un director interimar, în persoana lui Nela Ştefan. Absolventă a Politehnicii, din Bucureşti (1981) şi angajată a RADET, din 1986, Ştefan şi-a croit o carieră redutabilă în cadrul regiei, fiind în perioada 2007 - 2009 director de producţie şi, din 2009, dispecer şef. Activitatea depusă nu a fost în zadar şi, de vineri, a preluat interimatul regiei, spre bucuria viceprimarului Constanţei, Decebal Făgădău, care şi-a exprimat, în cadrul şedinţei de consiliu, toată încrederea în Ştefan. După prezentarea noii situaţii de la RADET, consilierul PDL, Iustin Fabian Roman, cunoscut ca detectiv în ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului estimate la RADET, de un milion de euro, a pus, inevitabil, din nou problema pe masă şi a întrebat-o pe noul director al regiei dacă intenţionează să recupereze daunele menţionate. "Vreau să vă întreb, dacă aveţi cumva interesul de a face vreun demers, pentru recuperarea prejudiciului făcut de domnul Rachieru?", a declarat Roman. Făgădău a explicat că Ştefan este în funcţie de vineri şi întrebarea aproape că nu îşi are rostul, însă momentele de ameţeală au fost spulberate de primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a luat foc pe Roman şi numai de respect nu a mai fost vorba în discuţiile dintre cei doi. "Băsică, s-a dat spre rejudecare şi nu există calculat nici un prejudiciu de către Înalta Curte, unde şefă este cea pusă de Băsescu, doamna Livia Stanciu, da? Deci, acolo s-a dat spre rejudecare, n-ai ce prejudiciu să recuperez, că nu s-a judecat în instanţă. Poate, dacă vreţi, să votăm recuperarea prejudiciului lui Bercea Mondial, da? Aveţi alte probleme, hai că ne-aţi căpiat zece ani cu instanţa asta a voastră, coruptă şi mânjită, pusă de Băsescu şi folosită după cum vreţi voi. Ajunge! Voi, cei de la PD, voi, care aţi pus-o şi aţi susţinut-o. Noroc cu ţiganii, că ne salvează de instanţa voastră coruptă. Din punctul meu de vedere, pot să facă ce vor, pe plajă, să vândă pufuleţi, să nu ştiu ce, că ce aţi făcut voi zece ani, ne salvează ţiganii. Tu mă întrebi pe mine acum să recuperăm prejudiciul care n-a fost stabilit de nici o instanţă şi nici o expertiză şi a fost dat spre rejudecare. De ce mă întrebi lucrul ăsta, dacă nu-i nici o decizie a instanţei?", a declarat Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108