REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre, subiect de culise pentru parlamentarii PSD. Cum reacţionează edilul!

Mazăre, subiect de culise pentru parlamentarii PSD. Cum reacţionează edilul!

Replica API 24 ianuarie 2015 | 22:01 285

Vor să-l racoleze în tabăra Geoană - Vanghelie

Vor să-l racoleze în tabăra Geoană - Vanghelie

Radu Mazăre

Ruptura dintre primarul Constanței, Radu Mazăre și premierul Victor Ponta pare tot mai vizibilă. După „clinciul” demarat în această săptămână, în care Mazăre susținea că ideea ca Ponta să demisioneze de la șefia partidului n-ar fi una rea, un senator PSD rupe tăcerea și „dă din casă”, pentru a divulga adevăratele jocuri din culisele formațiunii de la guvernare. Acesta susține că „e ca sigură” alăturarea lui Mazăre în tabăra lui Mircea Geoană. Totul pornește din județul Dâmbovița, unde deputatul Radu Popa, vicepreședinte al formațiunii locale, a anunțat că senatorul PSD Valentin Calcan va fi viitorul președinte interimar al noului PSD Dâmbovița, viitoarea formațiune politică a lui Marian Vanghelie și Mircea Geoană.

„21 de membrii în BPJ, 15 sunt ai lui Țuțuianu (Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița - n.r.). Eu îi înțeleg pe colegii mei, au familii, depind de joburi, le este teamă să vorbească. Nu voi fi singurul parlamentar care pleacă din PSD”, a spus Popa, care l-a indicat pe Calcan drept viitor președinte al „Noului PSD”.

„Mazăre merge cu Geoană în noul partid. Ăsta, Vali Calcan de la Dâmbovița, a candidat în 2008 pentru PDL și a plecat la PSD, iar acuma merge cu Geoană și zice că Mazăre, cu toată Constanța, merge la Geoană. Dar, o zice numai în particular, nu guiță public nimic”, ne-a spus un parlamentar al PSD, care susține că lobby-ul practicat de Calcan este intens.

„E vârf de lance pus de Țuțuianu să adune oșteni pentru Geoană. Țuțuianu, ca șef de organizație și șef de CJ nu poate să se mânjească așa, împotriva lui Ponta”, ne-a mai spus acesta. Contactat de Replica de Constanța, Radu Mazăre a negat intențiile de a se alătura formațiunii pe care Vanghelie și Geoană o formează în această perioadă. Cu toate acestea, poziția sa este misterioasă, întrucât marți, 19 ianuarie a.c., a spus că „în mod normal şi onorabil” Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea PSD, în contextul în care a pierdut alegerile prezidenţiale.

„Sunt discuţii despre felul în care este gestionat (PSD – n.r.) la nivel central în această perioadă post-electorală. Dacă mă întrebaţi pe mine, sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta sau pentru eşecul lui Dragnea. Eu, dacă aş pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aş depune mandatul şi în nici un caz nu aş arăta spre cei care sunt şefi de organizaţii mici, locale, că ei sunt de vină pentru pierderea mea”, a declarat Mazăre, care a adăugat faptul că o decizie va fi luată în cadrul PSD Constanța. „La Constanţa suntem o echipă foarte strânsă şi foarte solidari unii cu ceilalţi, iar eu nu iau decizii de capul meu. Discut să văd ce vrea şi ăla şi ăla, în momentul în care avem o opinie cristalizată o luăm într-o direcţie cu toţii”, a spus Mazăre.

Mircea Geoană

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367