REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Metropolitan a pierdut contractul pentru transportul angajaţilor de la Centrala Nucleară

Metropolitan a pierdut contractul pentru transportul angajaţilor de la Centrala Nucleară

Replica API 6 iulie 2015 | 00:01 3253

Înţelegere de 3,5 milioane de euro

Înţelegere de 3,5 milioane de euro

Ion Comuşi

Metropolitan SRL a pierdut contractul pentru transportul angajaţilor Centralei Nuclearelectrice Cernavodă, după un an de zile în care a contestat în mai multe rânduri decizia Nuclearelectrica de a atribui acest contract unei firme din Bucureşti. În timp ce ambele firme bombardau CNSC cu tot felul de contestaţii, una împotriva celeilalte şi amândouă contra Nuclearelectrica, societatea de transport din Ovidiu, deţinută de fostul deputat Gelil Eserghep, a asigurat transportul angajaţilor de la centrală, prin patru contracte venite unul după altul, în perioada septembrie 2014- mai 2015, fiecare valabil câte 8 săptămâni, de pe urma cărora a încasat 1,5 milioane lei, fără TVA.

O nimica toată şi înţelegem acum şi mai bine înverşunarea celor două firme pentru contractul cu Nuclearelectrica, din moment ca valoarea acestuia este de peste 15 milioane lei, echivalentul a circa 3,5 milioane de euro, fără TVA. Bani care vor ajunge la un cunoscut afacerist manelist din Bucureşti, sponsor politic de bază al PSD şi fostului PDL.

Nuclearelectrica a anunţat atribuirea, pe 12 iunie 2015, atribuirea contractului privind „Servicii de transport rutier public pentru angajaţii Sucursalei CNE Cernavodă, pentru o perioadă de 48 de luni”. Valoarea totală a contractului este de 15.097.166 lei, fără TVA, iar fericita firmă care a pus mâna pe 3,5 milioane de euro pentru transportul angajaţilor CNE Cernavodă pentru următorii 2 ani este CDI Transport Intern şi Internaţional SRL Bucureşti. Societatea este una din cele mai mari în domeniul transporturilor de pasageri, cu afaceri în 2014 de peste 7 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi.

Transportatorul bucureştean s-a luptat timp de un an de zile cu Metropolitan SRL din Ovidiu pentru contractul de la Nuclearelectrica, iar în cele din urmă fostul deputat Gelil Eserghep a trebuit să se recunoască înfrânt, chiar dacă, între timp, a prestat în regim provizoriu transportul angajaţilor de la centrala nucleară. CDI Transport Intern şi Internaţional SRL, fosta C & I Comserv, are un istoric interesant şi un patron pe măsură. Firma a luat avânt în guvernarea PSD din anii 2000-2004, dar s-a descurcat de minune şi în cea a fostului PDL, al cărui sponsor important a fost.

Patronul CDI, adulat de manelişti! Bulgaru’ a făcut turism electoral pentru Vanghelie, dar a prins şi un contract de 100 milioane euro de la PDL

Şi-a păstrat însă intacte relaţiile cu liderii social-democraţi, presa centrală dezvăluind în 2009 că CDI a asigurat turismul electoral organizat de primarul Marian Vanghelie pentru alegerile europarlamentare. Un an mai târziu, în 2010, fostul lider PSD Aura Vasile, trecută ulterior la UNPR, putea fi văzută la volanul unui Mercedes clasa C, despre care a spus că era împrumutat de la prietenul ei, Ion Comuşi. În vârstă de 45 de ani, Ion Comuşi, zis Bulgaru’ în rândurile maneliştilor pe care-i sponsorizează, de această dată, din plăcere, şi nu din obligaţii, cum face cu PSD şi PDL, a făcut avere din contractele publice.

Pe lângă serviciile de transport persoane pentru lideri politici sau instituţii de stat, Comuşi zis Bulgaru’ a beneficiat, de pildă, în anul 2010, prin C & I Euroconstruct, de un contract pentru reabilitarea DN 67B, alături de alţi doi sponsori politici, cu o valoare fabuloasă, de peste 100 milioane de euro. Afaceristul care va transporta în următorii ani angajaţii CNE Cernavodă este preşedintele Federaţiei Naţionale Patronale a Transportatorilor din România (FNPTR) şi o vedetă în lumea exclusivistă a maneliştilor.

Şi acum există pe internet un filmuleţ de câteva minute, în care Adrian Copilu’ Minune îi face dedicaţii fără număr: „E Bulgaru’ nambăr oan, şeful transporturilor!”. „Este prietenul meu Adrian Copilu’ Minune. Am fost la un botez, mi se pare, la un copil de-al lui Salam. Am fost invitat. Am fost şi la Salam la nuntă, să ştii. Salam este prietenul meu. Îmi plac manelele şi muzica populară. Şi cu Maria Ciobanu şi Horia Brenciu sunt prieten“, spunea Ion Comuşi zis Bulgaru’ pentru un cotidian central.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102