REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Mediului a vizitat plajele reabilitate cu bani europeni. Totul este impresionant, dar şezlongurile vor fi interzise!

Ministrul Mediului a vizitat plajele reabilitate cu bani europeni. Totul este impresionant, dar şezlongurile vor fi interzise!

Replica API 19 martie 2016 | 20:13 430

Ministrul Mediului, Cristina Palmer, s-a aflat vineri, 18 martie 2016, la Constanţa, înt-o vizită de lucru efectuiată în staţiunea Mamaia. Pe agenda sa, ministrul a inclus o deplasare în teren, la obiectivele recent finalizate prin proiectul de reducere a eroziunii costiere. Scopul deplasării a fost acela de a verifica în ce măsură plajele recent reabilitate sunt pregătite pentru sezonul estival 2016. Cu această ocazie, a fost adusă în discuţie şi o chestiune sensibilă, şi anume că în cazul plajelor rehabilitate cu fonduri europene, ar putea fi interzise şezlongurile şi umbrelele de închiriat. Astfel, Comisia Europeană interzice ca în următorii 5 ani aceste suprafeţe noi să fie închiriate de Apele Române, însă ministrul ministrul Mediului spune că face demersuri pentru a permite acest lucru din vara care vine.

Cristina Palmer a vizitat plaja Mamaia Sud, plaja Tomis Nord și plaja Tomis Centru, împreună cu reprezentanții Administrației Bazinale Dobrogea Litoral, care l-au pus în temă pe ministru de starea actual a plajelor. „Lucrările au debutat în vara anului 2013 după o analiză în ceea ce priveşte partea de proiectare care a durat foarte mult. Urmând ca într-un timp foarte scurt să se pună în practică tot ceea ce s-a proiectat. Sperăm să putem să ne bucurăm de ele. Să facem o urmărire corespunzătoare a lor şi să le întreţinem, pentru că aşa cum le întreţinem, aşa le păstrăm în timp. Proiectul nostru vizează cinci amplasamente“, a precizat Stelică Hagi, șeful unității de implementare a ABDL. După ce s-a plimbat câțiva metri și a fost să atingă apa, Cristina Palmer a afirmat că este profund impresionată de ceea ce vede. „Am venit la Constanța înaintea începerii sezonului estival să văd care este stadiul plajelor în urma încheierii proiectelor de refacere a eroziunii costiere. În această locaţie plaja s-a extins cu peste 100 de metri. Per total, în cele cinci locaţii, teritoriul României a crescut cu 42 de hectare, ceea ce înseamnă foarte mult. Este un proiect foarte complex, a costat aproape 170 de milioane de euro și a fost finanţat din fonduri europene. Acest proiect a început în 2013 şi s-a finalizat în 2015 și cred că este unul dintre puţinele proiecte de infrastructură mare care s-a finalizat în România în doar doi ani”, a declarat ministrul. Aceasta a mai precizat că a fost însoţită de specialiştii Ministerului Mediului şi de către cei de la Apa Dobrogea Litoral, care sunt beneficiarii şi managerii proiectului. „Această înnisipare s-a făcut de la peste 200 de metri în larg. Peste trei milioane jumătate de metri cubi de nisip au fost duşi. S-au făcut lucrări de refacere a digurilor. Sunt realmente impresionată!“, a mai declarat Cristiana Paşca Palmer. Totodată, la finalul declarațiilor pe care ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor le-a făcut pe plaja Tomis Sud, a precizat și faptul că are în plan o a doua fază a acestui proiect.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367