REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul Sănătăţii a ars gazul instituţiei pentru o deplasare neoficială la Venus

Ministrul Sănătăţii a ars gazul instituţiei pentru o deplasare neoficială la Venus

Replica API 22 august 2015 | 20:46 335

Bănicioiu, vizită pe litoral

Bănicioiu, vizită pe litoral

Nicolae Bănicioiu

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, s-a aflat de joi seară pe litoralul românesc, în staţiunea Venus. Bănicioiu urma să discute cu sindicaliştii despre problemele actuale din sistemul sanitar. De precizat faptul că vizita ministrului Sănătăţii pe litoral a fost una neoficială, pe site-ul instituţiei pe care o păstoreşte nefiind menţionat absolut nimic despre acţiunile lui Bănicioiu. Nici Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa nu a fost informată de prezenţa superiorului în teritoriu.

Facem precizarea că, înainte de a pleca spre Constanţa, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit joi cu reprezentanți ai Coaliției Naționale pentru Absorbția Fondurilor Structurale (CNAFS), pentru a discuta pe tema absorbției fondurilor europene. Potrivit unui comunicat al MS, dialogul a avut loc pe fondul interesului privind identificarea celor mai bune măsuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbție a fondurilor structurale.

“Reprezentanții Coaliției au prezentat setul de măsuri agreat deja cu miniștrii de resort: asigurarea unei cofinanțări de maxim 2% pentru sectorul non-profit; asigurarea unui termen de rambursare la 20 de zile, în condițiile furnizării tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinanțare continuă, pentru sectorul non-profit, pe întreaga durată a implementării proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin tranșe trimestriale/ prefinanțare de 30% la începutul proiectului; introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autorităților de management”, se specifică în comunicat.

Ministrul Sănătății consideră binevenit orice demers de natură a simplifica procedurile administrative și a conduce la creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale, precizează comunicatul. Conform sursei citate, Nicolae Bănicioiu și reprezentanții CNAFS, prezenți la întâlnire, au susținut necesitatea creării unui Organism Intermediar la nivelul Ministerului Sănătății în scopul finanțării sistemului din fonduri europene, în vederea asigurării unor condiții de igienă corespunzătoare în unitățile sanitare, precum și pentru creșterea numărului centrelor multifuncționale de tratament.

De asemenea, s-a convenit că este necesară căutarea de soluții pentru motivarea medicilor din România și păstrarea acestora în țară pentru a-și desfășura profesia. Coaliția Națională pentru Absorbția Fondurilor Structurale este formată din peste 40 de organizații nonguvernamentale, sindicate, patronate și reprezentanți ai mediului de afaceri de la nivel central și local.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218