REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministrul Teodorovici, pornit pe olandezii de la Van Oord: „Reziliem contractul cu cea mai mare convingere!”

Ministrul Teodorovici, pornit pe olandezii de la Van Oord: „Reziliem contractul cu cea mai mare convingere!”

Replica API 14 martie 2015 | 00:23 193

I-a făcut praf!

I-a făcut praf!

Van Oord Dredging and Marine Contractors BV este compania olandeză care se recomandă la Constanţa a fi drept responsabila cu reabilitarea litoralului. Încă de la apariţia acesteia în zonă, scandalurile s-au ţinut lanţ şi occidentalismul s-a topit rapid în practica românească a lucrărilor fără acorduri de mediu sau a neconformităţilor de ordin tehnic. De data aceasta, Van Oord este scoasă pe interval de ministrul Fondurilor Europene, Eugene Teodorovici. Aflat la Constanţa, vineri, ministrul a spus că intenţionează să efectueze o vizită inopinantă pe litoral, pentru a observa cum decurg lucrările de reabilitare a litoralului.

„Odată ce am preluat noi aceste contracte la ministerul Fondurilor Europene, am avut o discuţie la Bucureşti, inclusiv cu cei care lucrează astăzi la Constanţa şi lucrurile sunt foarte clare: au respectat contractele, rămân în contracte. Nu le respectă, anulăm contractul, e foarte simplu. Executăm garanţii bancare, sunt măsuri împotriva firmelor care nu îşi respectă contractul, indiferent de numele sau mărimea companiei. Ei profită acum că suntem în ultimul an al ciclului financiar actual şi, probabil, se gândesc că statul nu va rezilia acest contract, de teama de a pierde bani. Nu, se face cu foarte mare convingere! (...) Proiectele se vor realiza, fie cu aceştia, fie cu alte companii. Nu poţi să privezi comunitatea locală pentru că o companie nu îşi face treaba. O companie sau un primar sau oricine altcineva nu are voie să afecteze comunitatea locală respectivă. Eu reziliez contractul cu firma şi reziliez o altă firmă şi asta este, proiectul merge mai departe. Mă îndrept împotriva acelei firme că nu şi-a respectat contractul, nu mai calcă în România pe achiziţii publice nu ştiu câţi ani de zile, găsim metode. Din păcate, în ultimii ani, pe asta mizează astfel de companii, care în România nu îşi fac treaba aşa cum ar trebui. Dar, în alte state, fac proiecte foarte frumoase, foarte complexe. (...) Ba că nu sunt condiţii meteo, ba că nu ştiu ce... nu contează că e companie naţională, că e din afară, vreau să respecte contractul. Ce ţine de noi, respectăm, la fel să facă şi ei”, a spus Teodorovici, care a mai adăugat faptul că sezonul estival nu reprezintă un impediment pentru constructori să îşi respecte angajamentele contractuale.

„În noiembrie 2015, se închide absolut tot. Ambele proiecte. Nu vreau să afectăm sezonul estival. Ce au de făcut să facă până începe sezonul estival, iar, după aceea, în larg au alte activităţi. Chiar dacă e sezon, lucrează la alte lucrări, care nu afectează litoralul”, a concluzionat Teodorovici. Gălăgia demarată de mass-media s-a dovedit a fi fundamentată. Constructorul olandez a călcat teribil „în străchini”, aspect confirmat şi în cadrul vizitei unui alt ministru, cel al Mediului, Attila Korodi, în luna noiembrie a anului trecut. Korodi şi-a pus mâinile în cap şi, în timpul conferinţei organizată la finalul vizitei, a măturat pe jos cu constructorul olandez, dar şi cu partenerul său, Porr Bau GmbH, care are o organizare de şantier la intrarea în staţiunea Mamaia.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218