REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Minor dintr-un clan „celebru” din Palazu, prins la volan, cu maică-sa în dreapta

Minor dintr-un clan „celebru” din Palazu, prins la volan, cu maică-sa în dreapta

Replica API 17 mai 2016 | 23:53 1069

Nu se potolesc!

Nu se potolesc!

Sursa foto: pixabay.com

Clanul proxeneţilor din Palazu nu vrea să se potolească şi pace. După ce au fost cercetaţi în anul 2012 pentru proxenetism, cu menţiunea că au fost implicaţi şi în scandaluri cu săbii şi bâte, iată că de data aceasta „au ieşit la interval cu o nouă infracţiune. Vorbim despre membrii familiei Burdigoi, care, potrivit datelor de până acum, îşi lasă minorii la volan. Mai exact, Bibilica Burdigoi a fost surprinsă într-un autoturism, pe străzile din Palazu, în timp ce la volan se afla fiul său de numai 14 ani.

Situaţie incredibilă! Poliţiştii din cadrul Servicului Rutier au depistat, la data de 15 mai a.c., un minor în vârstă de 14 ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru Sahia din Palazu Mare. În cauză este cercetată şi mama minorului, Bibilica Burdigoi, în vârstă de 34 de ani, pasageră în autoturism întrucât a încredinţat vehiculul. În cazul acesta, potrivit art. 335 din Noul Cod Penal 2014, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive”, potrivit Noului Cod Penal.

Membrii familiei Burdigoi, cunoscuţi cu antecedente penale

După cum bine se poate observa, numele Burdigoi este cunoscut la malul mării, Nicu Bordigoi şi Valeriu Burdigoi ajungând în atenţia oamenilor legii în vara anului 2012, fiind cercetaţi alături de Daniela Pahonici din Mangalia, pentru faptul că au racolat mai multe tinere, între care minore, pe care le puneau să se prostitueze pe DN2A (înspre Ovidiu), în staţiunile de pe litoral, dar şi pe strada Caraiman din municipiu. La data de 16 noiembrie 2012, dosarul în care cei trei au fost acuzaţi de săvârşrea infracţiunii de proxenetism a fost disjuns. Astfel că la data de 22 noiembrie 2012, Burdigoi Valeriu a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, iar la data de 15 octombrie 2013, Burdigoi Nicu şi Daniela Pahonici au fost condamnaţi la 5 ani şi 6 luni, respectiv 5 ani de închisoare (ei fiind judecaţi separat). Amintim şi faptul că Valeriu Burdigoi a fost implicat şi într-un scandal, în anul 2005. La data de 23 octombrie 2005, jandarmii constănţeni au fost solicitaţi să intervină la un scandal ce avea loc în zona Tomis Nord, în faţa unui local. Conflictul se iscase pe fondul consumului excesiv de alcool, implicate fiind două grupuri de tineri de etnie romă. După ce au fost daţi afară din bar, scandalagiii au continuat în parcare. Acolo, totul a luat o întorsătură drastică. De la injurii s-a trecut la săbii şi bâte, unul dintre ei suferind chiar un traumatism cranio-facial şi toraco-abdominal. De asemenea, membrii „clanului” Burdigoi au fost cercetaţi şi în alte dosare penale, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218