REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Minorii cu arsuri din Făurei, transferaţi la Bucureşti. Arafat, interesat de soarta micuţilor!

Minorii cu arsuri din Făurei, transferaţi la Bucureşti. Arafat, interesat de soarta micuţilor!

Replica API 30 mai 2015 | 20:02 405

Plimbaţi între două spitale şi un Centru de Permanenţă. Judeţul Constanţa, văduvit de un spital pentru copii

Plimbaţi între două spitale şi un Centru de Permanenţă. Judeţul Constanţa, văduvit de un spital pentru copii

Patru copii din satul constănţean Făureni au suferit arsuri după ce un tub de spray aruncat într-un foc a explodat lângă ei, în cursul zilei de joi fiind preluaţi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi duşi la Centrul de Permanenţă din oraşul Băneasa. Acolo au fost diagnosticaţi cu arsuri de gradul I şi II în zona feţelor şi a membrelor superioare. De acolo, minorii cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani au fost transferaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii. Victimele nu au rămas prea mult timp nici la cea mai mare unitate sanitară de la malul Mării Negre.

Raed Arafat

Cazul minorilor din Făurei a intrat în atenţia dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Oficialul MAI a sunat la Constanţa, solicitând transferul pacienţilor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copiii “Grigore Alexandrescu” din Capitală. Medicii din Bucureşti spun că victimele puteau fi tratate la domiciliu, arsurile nefiind grave, însă vor rămâne în atenţia lor maxim o săptămână. “Sunt doi fraţi internaţi la noi. Unul are 4 ani, iar altul 8 ani. Un copil prezintă arsuri pe 4 la sută din suprafaţa corpului, arsuri de gradul I-IIa, la faţă şi unul are arsuri de gradul II, pe 10 la sută din suprafaţa corpului, pe faţă şi pe membrele superioare. Mai este un copil de 4 ani internat cu arsuri de gradul II pe faţă. Cei trei copiii vor mai rămâne în spital maxim o săptămână”, a declarat, pentru “Replica”, Raluca Alexandru, purtatorul de cuvant al Spitalului “Grigore Alexandrescu”. Facem precizarea că arsura de gradul I se manifestă prin căldură, roşeaţă şi durere locală, fiind caracteristică arsurii solare. Arsura de gradul II se caracterizează prin apariţia la nivelul zonei de contact a unei punguţe cu lichid. Menţionăm că micuţii se aflau în preajma unei gropi de gunoi, unde fusese aprins un foc, atunci când s-a produs explozia. Ei au fost răniţi, după ce un tub de spray aruncat în foc a explodat lângă ei. În urma anchetelor efectuate în acest caz s-a constatat că minorii nu erau supraveghiaţi de părinţi atunci când s-a produs nenorocirea. “La data 28 mai a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul patru minori din Făurei, în timp ce se jucau nesupravegheaţi de către părinţi pe strada Principală, au suferit arsuri în zona feţei. Echipa operativă sosită la faţa locului a constatat că patru minori se jucau pe stradă nesupravegheaţi de către părinţi şi s-au apropiat de un foc, moment în care a explodat un tub spray, provocându-le arsuri”, au declarat oamenii legii. În cauză a fost înregistrat un dosar penal in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă , faptă prev şi ped de art.196, alin.1, din Codul Penal. Reamintim faptul că judeţul Constanţa este văduvit de un spital destinat exclusiv copiilor. Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, a anunţat în conferinţa de marţi, 26 mai a.c., că în acest sens se fac eforturi pentru înfiinţarea unui Centru Regional de Urgenţă Materno-Infantil, costurile proiectului ridicându-se la 15 milioane de euro. Însă, proiectul nu va putea fi implementat mai devreme de 5 ani.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218