REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Misiune cu focuri de armă: un poliţist de frontieră, târât pe asfalt de un şmecher cu BMW

Misiune cu focuri de armă: un poliţist de frontieră, târât pe asfalt de un şmecher cu BMW

Replica API 5 decembrie 2014 | 22:47 174

Urmărire ca-n filme pentru prinderea contrabandiştilor de ţigări

Urmărire ca-n filme pentru prinderea contrabandiştilor de ţigări

Control la un pas de moarte! Contrabandiştii de ţigări din Constanţa au băgat un poliţist de frontieră în spital. Aflat în misiune, poliţistul a fost târât câţiva metri pe asfalt de un şmecher cu BMW, acesta reuşind să scape chiar şi după ce colegii victimei au făcut uz de armă. Contrabandistul nu a răspuns cererii poliţistului de frontieră, iar în tentativa de a scăpa de verificări l-a acroşat în mod intenţionat. A apăsat la podea pedala de acceleraţie şi a pornit într-o goană nebună pe şosea, pânându-i poliţistului viaţa în pericol.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, miercuri seară, în jurul orei 19.45, un echipaj al Poliţiei de Frontieră din Constanţa monitoriza desfăşurarea unei tranzacţii cu ţigări de contrabandă, în care două persoane, aflate într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, voiau să plaseze un bax de ţigarete la un imobil din municipiului Constanţa. În momentul în care una dintre persoane s-a dat jos din BMW-ul seria 3 şi a scos din portbagaj cantitatea de 10.000 de ţigarete marca „Assos” pentru a o preda unei alte persoane, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea suspecţilor. “Cele două persoane aflate pe trotuar s-au conformat somaţiilor verbale ale politiştilor de frontieră, însă conducătorul autoturismului a accelerat, încercând să fugă. În tentativa de a scăpa, şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care intenţiona să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri. Observând că autoturismul nu opreşte şi viaţa colegului este pusă în pericol, un alt poliţist de frontieră aflat în misiune a efectuat somaţiile legale, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trâgînd un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras alte 7 cartuşe spre pneurile autoturismului”, au precizat oamenii legii. Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-şi deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin colegilor de la IPJ

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin de specialitate şi la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul I.P.J. Constanţa şi un echipaj al Poliţiei Rutiere care au demarat cercetările. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tentativă de omor şi fugă de la locul accidentului. Poliţistul rănit a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, acesta având leziuni la piciorul stâng care i-a fost imobilizat într-o atelă gipsată, în prezent starea lui de sănătate fiind stabilă. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 10.000 de ţigarete gasită la faţa locului, evaluate la aproximativ 5.000 de lei şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369