REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mitrea, dat afară de la Apele Române pentru că era prea ocupat să-şi aranjeze propriile afaceri

Mitrea, dat afară de la Apele Române pentru că era prea ocupat să-şi aranjeze propriile afaceri

Replica API 1 aprilie 2015 | 23:55 265

Vizat de o plângere penală?

Vizat de o plângere penală?

Marian Mitrea

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral este una dintre instituţiile menţionate într-un rechizitoriu în baza căruia a fost arestat preventiv unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri constănţeni. În acest context, se speculează că numele ABADL va fi „vedetă” şi într-un alt dosar, ca urmare a unei plângeri făcute pe numele fostului director Marian Mitrea. Până când se va dovedi dacă această informaţie este adevărată, Marian Mitrea este deja în instanţă, dar nu ca persoană reclamată, ci ca parte „vătămată” de decizia conducerii Apelor Române de desfacere a contractului de muncă.

Contactat de „Replica” de Constanţa, actualul director general al ABADL, George Papari, a negat că i-ar fi făcut fostului său adjunct, Marian Mitrea, vreo plângere penală. În ceea ce priveşte decizia ABADL de a renunţa la „serviciile” lui Mitrea, Papari a precizat că nu poate comenta, întrucât pe rolul instanţei se află un proces. Amintim că Mitrea a fost director general al ABADL până în 2013, când a fost înlocuit cu Papari. Chiar şi aşa, Mitrea a fost păstrat în conducerea instituţiei, pe post de director tehnic. La sfârşitul anului 2014, Mitrea a fost suspendat din funcţie, iar din momentul cu pricina fostul director a hotărât că poate absenta de la serviciu. În aceste condiţii, şefii lui Mitrea au procedat la desfacerea contractului de muncă. Oficial, reprezentanţii ABADL explică următoarele: „Motivul suspendării din funcţia de director tehnic - Exploatare Lucrări Hidrotehnice a domnului Marian Mitrea a fost luat cu scopul de a nu se influenţa activitatea Comisiei de Disciplină, măsură dispusă împotriva sa ca umare a nerespectării unei atribuţii de serviciu. Ulterior, decizia de desfacere disciplinară a contractului colectiv de muncă a fost luată în baza art. 248 alin (1) lit e din Legea 53/2013 - Codul Muncii şi art. 22 lit. y din Regulamentul Intern al instituţiei, pentru că salariatul a lipsit nemotivat de la serviciu, un număr de 16 zile.

Domnul Marian Mitrea s-a făcut vinovat de încălcarea prevederilor art.15 alin. 4 lit. c din Constractul Colectiv de Muncă al AN Apele Române, precum şi a prevederilor art. 20 lit c din Regulamentul Intern al ABADL”. Dincolo de motivele oficiale, surse din cadrul ABADL susţin că Mitrea ar fi omis să le transmită anumite informări şefilor de la Bucureşti, fiind prea preocupat să intermedieze semnarea unor contracte. „Avea termen să transmită informări la Bucureşti, dar nu a făcut acest lucru,k de unde şi decizia de suspendare a lui din funcţie. Nu avea timp să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, era ocupat să intermedieze contracte, nu ştim exact dacă la serviciu sau în cadrul firmei pe care o deţine familia sa (Utilnavorep – n.r.)”, au spus sursele noastre.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614