REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

NESIMŢIŢII au transformat stadionul Badea Cârţan în parcare!

NESIMŢIŢII au transformat stadionul Badea Cârţan în parcare!

Replica API 25 iulie 2016 | 00:09 672

Cu maşinile unde vor muşchii lor

Cu maşinile unde vor muşchii lor

În urmcă cu câteva zile, un grup de constănţeni a decis să meargă să facă mişcare pe stadionul de rugby Badea Cârţan. Când mergi să faci mişcare, se presupune că alergi sau faci exerciţii, însă nu îţi parchezi maşina fix pe stadion. În plus, pe stadion se aflau şi mai mulţi copii care puteau fi răniţi. Acest lucru nu i-a interesat, deoarece la scurt timp, constănţenii la care facem referire şi-au mai chemat nişte prieteni, care au parcat... tot pe stadion. Femeia care a postat pe o reţea de socializare câteva fotografii cu icidentul, a afirmat că a sunat şi la Poliţia Locală, însă nu a reuşit să dea de vreun reprezentant al instituţiei.

Constanţa, oraşul şoferilor care parchează după cum îi taie capul!

Pe lângă situaţia descriesă mai sus, şoferii constănţeni nu se învaţă minte şi pace. În continuare nu au nici o treabă cu parcările şi cu bunul simţ. Parchează pe unde apucă şi cum îi taie capul, fără să îi intereseze de semenii lor ori de rigorile legii! Deşi persoanele cu dizabilităţi au în majoritatea parcărilor din oraş locuri speciale, conform legii, şoferilor pur şi simplu NU LE PASĂ. Potrivit prevederilor art. 100, alin. (1), lit. f) din legea nr. 448/2006, actualizată, „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap constituie contravenţie şi se sancţioneaza cu amendă de la 200 la 1.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. În afară de veşnica problemă cu locurile speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, pe majoritatea străzilor din buricul târgului trotuarele sunt ocupate până la refuz, de-o parte şi de alta a străzii. Maşinile parcate pe trecerea de pietoni sau pe trotuare îngreunează vizibil circulaţia, atât a şoferilor cât şi a pietonilor. Şi trotuarele din faţa scărilor de bloc sunt ocupate, astfel că dacă cineva vrea să iasă cu căruciorul nu are cum.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218