REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nici Circul AMERICANO, din zona Hotel Rex, nu are autorizaţie de la pompieri!

Nici Circul AMERICANO, din zona Hotel Rex, nu are autorizaţie de la pompieri!

Replica API 7 iulie 2016 | 00:06 795

Cine răspunde în cazul unei nenorociri?

Cine răspunde în cazul unei nenorociri?

Ciudate mai pot fi reacţiile oamenilor. Dacă, după incendiul din Club Colectiv, valul de emoţie a scos lumea în stradă, ajungâdnu-se până la schimbarea Guvernului, iată că altfel sunt judecate lucrurile atunci când se încalcă regulile, dar încă nu s-a produs o tragedie. Spre exemplu, lumea se revoltă că transportatorii îi înghesuie în microbuze, comentează pe reţelele de socializare, spun că ar putea muri în caz de accident, dar, atunci când autorităţile demarează controale, aceiaşi cetăţeni ţipă că de ce sunt oprite autocarele, că ei întârzie la serviciu!? La fel, lumea se declară supărată că este pe punctul de a fi „alungat” ditamai circul de stat din Mamaia, iar asta fiindcă autorităţile nu sunt îngăduitoare şi nu închid ochii că ba ocupă mai mult teren decât cel închiriat, ba nu au autorizaţie de la pompieri! Dacă, Doamne fereşte, ia foc cupola circului, atunci probabil că lumea va reveni la sentimentul de revoltă: „de ce n-a făcut nimeni nimic?; de ce nu s-a verificat? ce au păzit autorităţile?”. Aşa cum relata cotidianul „Replica” de Constanţa în ediţia anterioară, Circul de stat Globus se află pe litoral, a început deja spectacolele de sâmbătă, dar... nu are încă autorizaţie de la ISU Dobrogea. Situaţia a fost confirmată, printr-un răspuns oficial, de către pompieri: „Circ & Variete Globus Bucureşti a adresat o cerere de emitere a autorizaţiei de securitate la incendiu, înregistrată la inspectoratul judeţean cu nr. 1529603/30.06.2016, pentru amenajarea circului la adresa: b-dul. Mamaia, nr. 331A, mun. Constanţa; în prezent, conform actelor normative în vigoare, se execută verificarea în teren în vederea certificării realizarii măsurilor de apărare împotriva incendiilor privind îndeplinirea cerinţei esenţiale "securitate la incendiu" la amenajarea menţionată; după finalizarea verificării în teren şi a documentelor depuse, urmează să fie soluţionată cererea şi se emită răspunsul către solicitant”.

Tot ca urmare a solicitării cotidianului „Replica”, reprezentanţii ISU Dobrogea au precizat: „Totodată, la inpectoratul judeţean există şi o solicitare înregistrată în data de 23.06.2016 adresată de SC CIRCUS AMERICANO SRL, pentru pentru amenajarea Circului Americano la adresa: Staţiunea Mamaia, zona Hotel Rex, nr. 331A, mun. Constanţa”. Cu alte cuvinte, nici acest circ nu are încă autorizaţia necesară funcţionării.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614