REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nici o vară fără ei! Turiştii sosiţi în Gara Constanţa, luaţi „pe sus”!

Nici o vară fără ei! Turiştii sosiţi în Gara Constanţa, luaţi „pe sus”!

Replica API 15 august 2016 | 23:21 234

Intermediarii de locuri de cazare care îşi petrec zilele de vară la uşa Gării, în încercarea de a obţine cât mai mulţi clienţi, distrug imaginea Constanţei! De ani buni aceștia asaltează turiștii proaspăt sosiți pe litoral iar autoritățile par că sunt oarbe! Afacerea este în desfășurare!

Cazarea la negru reprezintă o problemă destul de veche la malul mării. Deși hotelierii, plătitori de taxe, își strigă nemulțumirea vizavi de „afacerile“ concurenței, nimeni nu ia măsuri. Așa că, cei care stau și flutură cheia, zi de zi, continuă să-și îngroașă veniturile substanțial. Turiştii sosiţi pe litoral sunt, în continuare, asaltaţi brutal de cei care oferă cazare la negru, preţul unei locuinţe putând fi negociată. Deşi sesizările sunt făcute an de an, se pare că numărul acestor indivizi nu scade, ba chiar creşte tot mai mult. Pentru că nu era suficient ca aceştia să „împânzească” doar staţiunea Mamaia şi staţiunea Eforie Nord, anul acesta au decis că ar deveni o afacere mult mai profitabilă dacă vor aborda turiştii din momentul în care coboară din trenuri. Zis şi făcut. Zona Gării este, în acest moment, plină de aceşti indivizi. Aşadar, cei interesaţi de astfel de locuri în care îşi pot petrece concediul la mare, pot obţine instant un apartament fie cu 3 camere, 2 sau chiar garsoniere, preţul unui astfel de loc plecând de la 90 de lei. „Am garsonieră dublă, apartament cu 2 și cu 3 camere. Am tot ce vrei. Sunt ale mele, sunt proprietatea mea”, spune una din gazde. În timp ce unii încearcă să obţină clienţi în mod direct, alţii preferă să îşi presteze serviciile online, astfel că preţul pentru o cameră dublă porneşte de la 100 lei pe noapte iar un apartament cu 2 camere porneşte de la 160 lei pe noapte.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218