REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BOMBĂ: Nicuşor Constantinescu, un nou dosar la DNA Constanţa

BOMBĂ: Nicuşor Constantinescu, un nou dosar la DNA Constanţa

Replica API 13 martie 2015 | 08:38 661

Preşedintele Consiliului Judeţean, suspectat că a cumpărat voturi în schimbul calificării profesionale

Preşedintele Consiliului Judeţean, suspectat că a cumpărat voturi în schimbul calificării profesionale

Nicuşor Constantinescu

Procurorii DNA Constanţa îşi continuă activitatea la malul mării! În ultima perioadă, aceştia au trimis citaţii mai multor persoane care au dorit să se înscrie pentru cursurile şcolilor de şoferi, dar şi pentru alte calificări în meserii. Mai exact, la mijloc ar fi vorba de un dosar de cercetare penală ce îl vizează pe Nicuşor Constantinescu, cu privire la alegerile din 2012.

La acea vreme, potrivit DNA, pentru ca lumea să iasă la vot şi pentru a fi îndrumată unde să pună ştampila, prin Consiliul Judeţean Constanţa, a fost organizată o amplă „acţiune”. Potrivit procurorilor, oamenii erau înştiinţaţi, prin intermediul primăriilor de care aparţineau, că membrii familiilor puteau urma cursurile unei şcoli de şoferi, în mod gratuit, dacă mergeau la vot. Aşa s-a întâmplat şi la Saraiu, acum o familie primind citaţie de la DNA, pentru a se prezenta la sediu în calitate de martor. Respectiva familie are o fată, care încă nu împlinise vârsta majoratului la acea vreme, însă i s-a spus că nu este nici o problemă, că poate face şcoala şi peste un an. În anul 2013, când persoana s-a prezentat pentru a se interesa, întrucât împlinise 18 ani, i s-a spus că acea campanie nu mai este valabilă întrucât nu mai există fonduri. „Cursurile şcolii de şoferi urmau a se ţine la Constanţa, dar au spus că nu mai aveau fonduri”, au precizat sursele judiciare. Însă, procuorii DNA l-au vizitat şi pe primarul din Ghindăreşti, Adrian Vartolomei, cu privire la această speţă, pe primarul din Saraiu, Dorinela Irimia, pe Tudorel Gurgu, primarul din Ciobanu, dar nu numai. „Mai mulţi cetăţeni din localitate au fost chemaţi, din câte ştiu eu, la DNA, pentru a explica ce cursuri au făcut. Ştiu că au făcut în 2012 şcoala de şoferi, gratuit. Oamenii veneau şi se înscriau pe listă la primărie şi apoi mergeau şi făceau cursurile, pe care ştiu că le achita Consiliul Judeţean. Unii au şi luat permisele, alţii n-au reuşit la examenul pentru permis”, ne-a declarat primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu. Conform edilului, CJC nu a plătit doar cursuri la şcolile de şoferi, ci şi pentru calificarea în alte meserii, la diverse firme de specialitate.

Oamenii legii verifică şi plimbările elevilor din mediul rural în staţiunea Mamaia

„Pe lângă aceste cursuri, ştiu că oamenii legii au venit să se intereseze în comună, referitor la alegerile din 2012, când nu eram eu primar, şi cu privire la plimbările copiilor în Mamaia. Era la acea vreme un program al CJC, prin care copiii de la ţară erau duşi la distracţie, în Mamaia, la Aqua Magic. Ulterior, la primărie a venit şi o factură de 58 de milioane de lei vechi, pentru transportul asigurat din comună către staţiune, cu 4 autocare mari. Între timp, alegerile le-am câştigat eu şi am refuzat la plată acea factură”, a adăugat Gurgu. Revenind la cursurile gratuite pentru obţinerea permisului de conducere, sursele noastre susţin că una dintre şcolile de şoferi contractate de CJC este Dia Auto.

Reacţia directorului Şcolii de şoferi Dia Auto

De altfel, directorul Dia Auto, Niculae Dicu, a recunoscut faptul că în 2012 a avut un contract de prestări servicii încheiat cu Consiliul Judeţean. Însă, a spus Dicu, nu îşi mai aduce aminte detaliile contractului – câte persoane urmau să fie şcolarizate sau care a fost valoarea, întrucât „au trecut 3 ani de atunci şi nu mai ţinem dosarele”. „Ştiu că în 2012 au fost organizate cursuri de calificare pentru mai multe categorii - sanitari, croitori, şoferi”, a mai spus Dicu. Reamintim că, în urma unor percheziţii de amploare, pe 19 februarie anul curent, procurorii DNA Constanţa îl reţineau pe Nicuşor Constantinescu, care, ulterior, a fost arestat. În cele din urmă, el a fost lăsat în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor, printre alte fapte, Constantinescu este cercetat şi pentru că, la datele de 14 şi 22 mai 2012, a plătit suma totală de 37.000 lei unor asociaţii din judeţul Constanţa, în scopul determinării membrilor și apropiaților acestora să voteze listele unui partid politic, în cadrul alegerilor locale care au avut loc în data de 10.06.2012. Tot în cursul anului 2012, acesta, împreună cu mai multe persoane, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa precum şi a unor infracţiuni de spălare a banilor.

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218