REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nu există un raport, dar deja se ştie: rectorul de la UMC n-are vină în scandalul cărţilor scrise în puşcării

Nu există un raport, dar deja se ştie: rectorul de la UMC n-are vină în scandalul cărţilor scrise în puşcării

Replica API 21 ianuarie 2016 | 00:09 474

Comisia de etică s-a întrunit doar de dragul imaginii?!

Comisia de etică s-a întrunit doar de dragul imaginii?!

Violeta Ciucur

În urma scandalului izbucnit pe seama cărţilor scrise în penitenciare, Comisia de Etică s-a întrunit la Universitatea Maritimă din Constanţa, miercuri, 20 ianuarie. La discuţie au fost invitate şi persoanele vizate, în speţă rectorul Violeta Ciucur, cât şi Mariana Panaitescu. Potrivit preşedintelui Comisiei de etică, cel mai probabil, cele două cadre universitare vor primi o decizie favorabilă, la finalul analizei documentelor în cauză. Şi prorectorul Cornel Panait ne-a prezentat punctul său de vedere cu privire la acest subiect, chiar înainte de şedinţă:

„Eu, personal, voi prezenta la Comisia de Etică faptul că Universitatea are competenţe în gestionarea unor activităţi legate de situaţiile de urgenţă şi că Universitatea are capabilitatea să analizeze dacă o anumită lucrare este utilă sau nu este utilă în domeniul gestiunii situaţiilor de urgenţă”, a declarat acesta. Ulterior, Remus Zăgan, preşedintele Comisiei de etică din cadrul UMC, a precizat: „În timpul şedinţei a reieşit că doamna rector nu are nici o legătură cu recomandările care au apărut în presă. Dânsa a semnat aceste avize pe principiul sistemului de management integrat care-l are universitatea, în sensul că orice document care iese din universitate trebuie avizat de conducere. În plus, conducerea, având competenţe pe domeniul situaţiilor de urgenţă, a desemnat cadrele didactice care se pot ocupa în a analiza titlurile respective de carte pentru a da recomandări pentru persoanele care au fost private de libertate”.

„Cadrele didactice care au dat recomandări, n-au făcut decât să respecte legislaţia în vigoare, în sensul de a da recomandări pe titlurile respective, nimic mai mult, n-au coordonat şi n-au avizat lucrările“, a mai completat acesta. După analiza tuturor documentelor prezentate de cele două cadre didactie, se va întocmi un raport, se va întruni, din nou, Comisia de etică şi, în baza acelui raport, se va lua o decizie. Decizie care, mai mult ca sigur, va fi favorabilă celor două cadre didactice. „În principiu, da, pentru că nu are legătură cu partea de etică, decât cu respectarea legislaţiei în vigoare, pe ce presupune darea de recomandări, nimic altceva“, a conchis Zăgan.

Mirela Sorina PASCAL, Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614