REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O comună din judeţul Constanţa, luată cu ASALT de oameni ce vor să devină locuitori cu acte în regulă

O comună din judeţul Constanţa, luată cu ASALT de oameni ce vor să devină locuitori cu acte în regulă

Replica API 16 aprilie 2016 | 10:26 552

Situaţie STRANIE, în prag de alegeri locale!

Situaţie STRANIE, în prag de alegeri locale!

Situaţie suspectă în judeţul Constanţa, în comuna Cogealac mai exact! Cum se face, cum nu se face, iată că tot mai mulţi vor să se mute pe aceste meleaguri „binecuvântate” cu multe eoliene. Şi nu rămân doar la dorinţă, din contră, deja au trecut la fapte. Zeci de persoane îşi fac mutaţii în zona cu pricina, dând buluc pentru a obţine actele, taman acum, în prag de alegeri locale! Situaţia a ridicat semne de întrebare, motiv pentru care s-a lăsat cu controale.

Veri, nepoţi şi alte rubedenii au decis să se stabilească, subit, ce-i drept, pe meleaguri constănţene. Şi unde altundeva decât la Cogealac? Comună prosperă, cu o economie bazată, în special, pe agricultură şi creşterea animalelor. Că doar cine nu-şi doreşte, brusc.. aşa, să se mute la aer curat şi să-şi piardă privirea în peisaje rustice? Unde mai pui că e şi perioada de dinaintea alegerilor locale. Dar asta nu contează, ci starea de spirit şi hrănirea spiritului..., păi nu? Sau, poate că la vot contează şi nişte zeci de persoane, cel puţin aşa îşi cam fac socotelile unii!

Cele circa 60 - 70 de persoane care au ales, potrivit unor informaţii, cel puţin pe hârtie, în această perioadă, să devină locuitori ai comunei în cauză, au cam început să dea de bănuit localnicilor. Prin urmare, nici autorităţile nu au stat cu mâinile în sân şi au efectuat nişte controale rapide, pentru a stabili ce se întâmplă de fapt. Oamenii legii au verificat actele şi până acum totul pare a fi în regulă, în sensul că e vorba despre rude ale celor deja stabiliţi în comună.

Chiar şi aşa, pentru că „fenomenul” este suspect, respectivele persoane vor fi ţinute sub supraveghere. Cât despre comuna Cogealac, precizăm că este situată la jumătatea drumului dintre Constanţa si Tulcea, în partea de N-E a judeţului, la o distanţă de 45 km de municipiul Constanţa, pe DN 22. Aceasta cuprinde localităţile Tariverde, Râmnicul de Jos, Râmnicul de Sus, Gura Dobrogei. Datează din anii 1890 -1900, sub numele turcesc Hogeainlic, care înseamna "poşta mare", aici poposind în trecut care şi poştalioane trase de cai, care transportau zilnic poşta, facându-se schimbul de cai pentru a-şi continua drumul spre nordul sau sudul Dobrogei.

Ea a fost formată, la început, din cetăţeni veniţi din ţară cu animale multe, în special cu oi. Găsind suprafeţe însemnate de păşuni naturale s-au stabilit în zonă, întemeind gospodării. Odată cu creşterea animalelor s-a dezvoltat comerţul cu produse agricole care se desfăşura la târgul renumit în zona localităţii Hogeainlic, devenind astfel un târg important, la care veneau toţi cetăţenii din zonele limitrofe, astfel schimbându-şi şi denumirea în Cogealac.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614