REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Paramedicii SMURD din Constanţa bagă banii la pariuri sportive, în timpul serviciului!

Paramedicii SMURD din Constanţa bagă banii la pariuri sportive, în timpul serviciului!

Replica API 1 septembrie 2014 | 00:00 1097

Plimbări în interes personal pe banii statului - VIDEO

Plimbări în interes personal pe banii statului - VIDEO

Situaţie fără precedent la SMURD Constanţa! Trei angajaţi din subordinea Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au fost surprinşi în timp ce se plimbau în interes personal, în timpul orelor de serviciu. Doi paramedici îmbrăcaţi în uniformă roşie, cu însemne specifice activităţii de prim ajutor, au făcut un mic popas în zona Far, dar nu pentru a răspunde vreunei solicitări sau pentru a-şi cumpăra pâine, cum ne-am fi aşteptat, ci pentru a sta la coadă într-o casă de pariuri sportive! Echipajul de prim ajutor a ajuns la Public Bet cu o autospecială înmatriculată cu numărul MAI 35345, imagini surprinse în cursul zilei de duminică de reporterii "Replica". Maşina SMURD a staţionat minute bune în zonă. Şoferul i-a aşteptat cuminţel la volanul autospecialei aflată pe strada Aurora, în timp ce doi pompieri SMURD au aflat care sunt cotele la pariuri.

Urât tare să lucrezi duminica! Asta şi-au zis şi doi paramedici SMURD, care au profitat din plin de o "fereastră" în timpul orelor de program. Astfel, cei doi, "clienţi fideli" ai agenţiilor de pariuri din zona Far, şi-au încercat norocul. Duminică, ora 11.15, au păşit în sediul cu pricina şi au zăbovit nici mai mult nici mai puţin de 15 minute. Cei doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au avut ceva de furcă, faţă în faţă cu ofertele agenţiei. Într-un final, au reuşit să "rezolve" biletele şi să se întoarcă la muncă, la autospeciala unde şoferul a dat şi motive de amuzament: "Ce-aţi făcut, bă, v-aţi însurat acolo"? Semn că a fost deranjat de perioada îndelungată pe care cei doi colegi au petrecut-o la Public Bet. Săptămâna trecută, unul dintre cei doi paramedici a fost surprins la aceeaşi casă de pariuri. Reprezentanţii ISU Dobrogea au aflat de la reporterii cotidianului "Replica" despre isprava angajaţilor. Aceştia nu au putut să ne precizeze ce misiune desfăşurau cei trei: "Din păcate nu putem să vă furnizăm numele celor trei paramedici. Sunt date cu caracter personal. Ambulanţele SMURD nu părăsesc subunităţile decât dacă au intervenţii. Probabil că erau între intervenţii. Ori se retrăgeau, ori mergeau la o intervenţie. Vom verifica la nivelul Inspectoratului dacă au avut intervenţii şi vom vedea exact ce s-a întâmplat". De menţionat că înainte de acest incident, oamenii legii au intervenit pe Şoseaua Mangaliei, acolo unde patru autoturisme au fost implicate într-un accident rutier, soldat cu două victime. Situaţia descrisă mai sus vine în contextul în care un bărbat a murit în spital, după ce i s-a făcut rău în Mamaia. Turiştii au sunat la 112, la faţa locului sosind o ambulanţă. Toată lumea a acuzat că s-a intervenit cu întârziere, mai mult, angajaţii ambulanţei au constatat că acel caz nu este de competenţa lor, aşa că au chemat un echipaj SMURD. Bărbatul a fost resuscitat, transportat la spital, unde, din nefericire, a decedat.

Foloseşti maşina de serviciu în interes personal? Rişti să ajungi la închisoare

De precizat că, potrivit noului Cod Penal, persoanele care folosesc maşina de serviciu în interes personal sunt pasibili de închisoare sau amendă. Acest fapt reiese din articolul 238, intrat în vigoare din 1 februarie, potrivit căruia însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Din 1 februarie, angajatorul îi poate aduce acuzaţii de ordin penal angajatului, dacă descoperă nereguli în ceea ce priveşte folosirea pe nedrept a bunurilor de serviciu (cum ar fi maşina), susţine profesorul universitar doctor Mihai Adrian Hotca, avocat în Baroul Bucureşti.

Alexandra VASILE, Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218