REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
6.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Patronul firmei care s-a ocupat de mansardarea fără autorizaţii a restaurantului Beirut vrea să scape de controlul judiciar

Patronul firmei care s-a ocupat de mansardarea fără autorizaţii a restaurantului Beirut vrea să scape de controlul judiciar

Replica API 28 august 2014 | 00:00 218

Trei tinere au ars de vii

Trei tinere au ars de vii

Un incendiu violent a cuprins restaurantul Beirut, în luna aprilie a acestui an, trei tinere pierzându-şi viaţa la acea dată, ele rămânând blocate în vestiarul de la mansarda localului. De atunci a început o amplă anchetă, patronul George Karam, dar şi Constantin Pavel, administratorul firmei care s-a ocupat de mansardare, fiind cercetaţi penal, sub control judiciar. Cel din urmă a depus o cerere la Tribunalul Constanţa, fiind vorba de o plângere cu privire la măsura preventivă.

Primul termen a avut loc pe 27 august, când cauza a fost amânată faţă de lipsa dosarului de urmărire penală precum şi faţă de lipsa de apărare a inculpatului, următorul termen fiind stabilit pentru 29 august. Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, George Karam - în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, deţinătorul restaurantului Beirut, precum şi Constantin Pavel, în calitate administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat Restaurantul Beirut, "folosind soluţii şi metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate), cu consecinţa decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două şi distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs. Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului s-a constatat că imobilul în cauză a suferit prăbuşiri şi deplasări de 400 ale structurii de rezistenţă, respectiv prăbuşiri ale acoperişului construcţiei şi podelei mansardei", se arată în comunicatul PÎCCJ. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţă, la data de 2 iunie 2014, măsura controlului judiciar faţă de cei doi inculpaţi, persoane fizice. Dacă instanţa de judecată îi va găsi vinovaţi pe cei doi, ei riscă închisoare de până la 20 de ani. Reamintim că trei tinere au ars de vii într-un incendiu violent care a cuprins Restaurantul Beirut în luna aprilie a acestui an.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218