REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Patru cluburi din Constanţa îşi pun lacăte pe uşi

Patru cluburi din Constanţa îşi pun lacăte pe uşi

Replica API 7 noiembrie 2015 | 00:00 362

Dacă nu se conformează după controlul Primăriei,

Dacă nu se conformează după controlul Primăriei,

După tragedia de la Club Colectiv din capitală şi incendiul de la Culture Pub, care a alarmat spiritele şi la Constanţa, autorităţile locale s-au pus pe treabă. Au luat la puricat, în ultimele zile, toate cluburile şi pub-urile din Constanţa, urmând ca în acest wekend, începând din această noapte, unităţile să fie, din nou, verificate de funcţionarii Corpului de Control al Primăriei Constanţa. Funcţionarii administraţiei locale au verificat dacă patronii cluburilor respectă autorizaţia de construire. Şeful Corpului de Control, Ionuţ Pripiş, spune că patru dintre unităţile verificate riscă referate de suspendare a activităţii.

Corpul de Control al Primăriei Constanţa a verificat, zilele trecute, toate autorizaţiile de construire ale cluburilor din Constanţa. Nu şi avizele PSI (prevenire situaţii de incendiu), a ţinut să puncteze Ionuţ Pripiş, şeful direcţiei, motivul fiind că acela că este treaba ISU Dobrogea. „În primul rând, trebuie precizat faptul că Primăria, Corpul de Control şi Poliţia Locală nu verifică avizele PSI, nu avem în fişa postului. Avizul PSI este o chestiune pe care o controlează oameni abilitaţi, care au nişte normative.

Am verificat respectarea cluburilor din punct de vedere al suprafeţei autorizate. Noi nu autorizăm pe număr de oameni, ci pe suprafaţă. Pe partea de construire şi de autorizaţie controlul s-a încheiat. Am aplicat patru amenzi, unde a fost cazul. Există riscul ca unele cluburi să fie închise sau să fie suspendată activitatea. Unde am găsit neconcordanţe, i-am trimis să se autorizeze pe toată suprafaţa, le-am dat termen 7 zile şi îi aştept cu încredere că n-o să fie deloc complicat.

Patru cluburi au fost în nereglă, şapte sunt în regulă din punctul de vedere al suprafeţei şi al autorizaţiei de construire“, a declarat şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa, Ionuţ Pripiş. Amenzile, a mai spus acesta, încep de la 1.500 de lei şi pot ajunge până la 2.500, cu plata la jumătate, dacă se achită în 48 de ore. Potrivit lui Ionuţ Pripiş, anagajaţii primăriei vor merge în club vineri noapte şi întreg weekend-ul, însă, evident, nu pentru a se distra, ci pentru a verifica dacă patronii respectă şi programul de funcţionare.

„Astă seară, urmează controale privind respectarea programului de funcţionare. Unii patroni au deschis până la 1.00 noaptea, alţii până la 3.00. Mergem în teren, am fost şi înainte dar, în condiţiile acestea, în urma evenimentului de la Colectiv, weekend-ul acesta, absolut toate cluburile vor fi controlate. Dacă nu respectă programul funcţionare vor primi amendă“, a mai precizat Pripiş. Începând de săptămâna viitoare, controalele se vor relua.

Dacă funcţionarii constată că problemele nu au fost remediate, atunci patronii riscă suspendarea activităţii. „Săptămâna viitoare se vor repeta controalele. Dacă găsim aceeaşi situaţie, fac referat de suspendare la primar. Ideea controlului este să-l corectezi pe om, ce este defect, să remedieze defectul şi să funcţioneze liniştit... că toată lumea are nevoie de locuri de muncă“, a conchis Pripiş. După finalizarea controalelor în cluburi şi pub-uri, reprezentanţii primăriei vor lua la verificat şi documentele cinematografelor, mall-urilor, barurile şi magazinele.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614