REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Pedepse lejere pentru şoferii teribilişti: un bărbat a primit 8 luni cu suspendare pentru trei infracţiuni în trafic

Pedepse lejere pentru şoferii teribilişti: un bărbat a primit 8 luni cu suspendare pentru trei infracţiuni în trafic

Replica API 4 decembrie 2014 | 22:43 396

Beat, fără permis şi cu maşina neînmatriculată

Beat, fără permis şi cu maşina neînmatriculată

Noul Cod Rutier a creat panică printre şoferi înainte de a intra în vigoare, însă, din câte se pare, cei ce alegeau să recurgă la infracţiuni la regimul rutier au stat liniştiţi, în banca lor. Dovadă stă faptul că încă se urcă beţi la volan, fără permis de conducere şi în autoturisme neînmatriculate. Nici pedepsele nu sunt prea dure, ar spune unii. Spre exemplu, un bărbat a ajuns în atenţia judecătorilor din Medgidia pentru trei fapte: a condus o maşină neînmatriculată, băut şi fără permis. Pedeapsa? 8 luni de închisoare cu suspendare! De cealaltă parte, un tânăr a primit 1 an şi 10 luni de detenţie, el fiind prins de mai multe ori pe picior greşit.

Ar putea curma vieţi nevinovate, ar putea produce tragedii şi sfâşia sufletele unor familii întregi. Este vorba despre şoferii inconştienţi, care aleg să se urce la volan chiar dacă nu au permis şi mai sunt şi băuţi. Poliţiştii rutieri îşi fac treaba, demarează cercetările, după care inulpaţii ajung în atenţia procurorilor şi apoi a judecătorilor, care au şi ultimul cuvânt. Acesta este şi cazul lui Alexandru Vasilică Sîrghie care a fost condamnat de Judecătoria Medgidia, pe 27 noiembrie, la 8 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, al lui Marian Cuibari, care a primit tot 8 luni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la fel şi Iulian Ghebaură, care a fost judecat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Numai că în cazul lor deciziile nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel. De asemenea, trebuie menţionat şi faptul că pedepsele nu vor fi executate în regim de detenţie, ci sunt cu suspendare. Însă, Ion Lică le-a cam bifat pe toate. Mai exact, acesta a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, fără permis de conducere, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. A primit câte 8 luni pentru fiecare infracţiune, numai că pedepsele au fost contopite, cea finală fiind de 8 luni! Va sta în închisoare? Nicidecum. Pedepasa în cazul lui este tot cu suspendare. Şi Marian Ene s-a ales cu o pedeapsă definitivă pentru că a condus băut, respectiv 8 luni de închisoare, dar tot cu suspendare.

Recidiva se pedepseşte cu executare

Însă, de cealaltă parte, ajungem la Răzvan Iosif, din Medgidia, de 28 de ani, care a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare de către Judecătoria Medgidia, decizie rămasă definitivă la Curtea de Apel Constanţa pe 29 octombrie anul curent. Acesta a fost depistat de poliţişti pe 2 decembrie şi dus la Penitenciarul Poarta Albă. Tânărul a fost prins de mai multe ori de către poliţiştii rutieri la volan chiar dacă nu avea permis de conducere şi era şi băut.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108