REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pensionarele au jucat sârba cu micul în gură, în Piaţa de la Far!

Pensionarele au jucat sârba cu micul în gură, în Piaţa de la Far!

Replica API 2 mai 2015 | 00:58 472

Au sfârâit grătarele de 1 Mai

Au sfârâit grătarele de 1 Mai

Micul, frate cu românul şi de 1 Mai! Pensionarii din municipiul Constanţa au primit, vineri, mici, suc şi bere din partea Primăriei, acţiunea desfăşurându-se în trei locuri din oraş. În zona Far, mici au început să sfârâie pe grătare încă de la primele ore ale dimineţii, iar pensionarii au aşteptat la coadă pentru a se cinsti, în timp ce o formaţie a interpretat cântece populare. Situaţia a fost numai potrivită: cu micul într-o mână şi cu berea în alta, pensionarii au încins o sârbă! Peste 10.000 de mici au fost pregătiţi pentru această zonă, au anunţat reprezentanţii primăriei. Grătarele au mai fost pregătite în parcul de la Casa de Cultură şi în Parcul Tăbăcărie. Cei care au preparat bucatele de 1 Mai sunt angajaţii firmei de catering Arimex Comexim 2000, coordonaţi de Petre Predea. Este aceeaşi firmă care asigură mâncarea şi în Spitalul Judeţean Constanţa.

„Mă bucur că am făcut faţă şi acestei provoacări, reuşind să oferim constănţenilor produse şi servicii de calitate. Mă bucur că am văzut oameni zâmbind. Mă bucur că Dumnezeu ne-a oferit o zi frumoasă! În timp ce societatea contemporană ne izolează din ce în ce tot mai mult, este laudabilă iniţiativa autorităţilor care prin acest eveniment a făcut lumea să se apropie, să socializeze, să uite pentru câteva ore de televizor şi de greutăţile vieţii. Politica guvernelor, lipsa investiţiilor în educaţie, în cultură, promovarea nonvalorilor, modelul, caracterul conducătorilor noştri, sărăcia, toate aceste dezamagiri ne-au făcut să ne izolăm, să ne închidem în noi. Să fim mai singuratici, să fim mai puţin legaţi unii de alţii, să nu comunicăm, să rupem legătura umană cu cei care trăim. Să rupem relaţia sufletească dintre noi şi frate, dintre noi şi părinţi, dintre părinţi şi copii, dintre prieten şi prieten, dintre vecin şi vecin, dintre coleg şi coleg… Cateodată să ne pierdem încrederea chiar şi în noi şi să asistăm fără reacţie la o degradare continuă a calităţii vieţii, într-un fel la demonizarea societăţii. Aş vrea ca oamenii să fie uniţi şi respectaţi. Aş vrea ca oamenii să fie fericiţi şi demni… să aibă încredere, să se bucure împreună, să aibă locuri de muncă şi să nu mai fie nevoiţi să mai plece din ţară. Aş vrea să se bucure că sunt sănătoşi, că pot vedea marea, cerul, că pot mirosi florile, că pot merge liberi unde doresc, că pot citi, că pot învăţa, că pot vorbi unii cu alţii, că se pot înţelege, că se iubesc, că pot visa. Aş vrea să se bucure că sunt români!”, a declarat Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000. În fiecare an, de 1 Mai Primăria Constanţa a oferit mici pensionarilor, excepţie făcând anul trecut, când această acţiune nu a mai avut loc deoarece câştigătorul licitaţiei s-a retras. Tot an de an, la petrecerea de 1 Mai, edilul suspendat al Constanţei, Radu Mazăre, s-a aflat în mijlocul mulţimii. Anul acesta nu s-a mai întâmplat aşa, întrucât alesul se află în arest preventiv, de la începutul lunii aprilie. De precizat faptul că, peste 30 de milioane de mici au „sfârâit” pe grătare în ziua de 1 Mai, când, într-o singură zi, un român mănâncă mici cât pentru o lună, potrivit reprezentanţilor din industria cărnii. „Consumul de mici creşte considerabil în minivacanţa de 1 Mai, la peste 1.500 de tone de mici, adică 7% din cantitatea consumată într-un an întreg. Cred că, în acest an, se va înregistra o creştere a consumului cu peste 5% faţă de anul trecut, când românii au mâncat peste 30 de milioane de mici, numai în ziua de 1 Mai. Practic, într-o singura zi, un român mănâncă mici cât pentru o lună”, a susţine Vladimir Mănăstireanu, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC)

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614