REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziţii DNA în Portul Constanţa

Percheziţii DNA în Portul Constanţa

Replica API 5 octombrie 2016 | 15:13 491

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și contrabandă, comise în perioada 2015 – 2016.

În cursul zilei de 05 octombrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul Constanța, dintre care patru la sediile unor instituții publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanța.

Potrivit informaţiilor noastre, descinderile vizează atât lucrători de la Poliţia de Frontieră, angajaţi ai Căpităniei Zonale, Cabinetului Medico-sanitar de Frontieră Constanţa şi Vaccinuri Internaţionale şi Biroului Vamal, fiind vorba despre un dosar în care se cercetează infracțiunea de luare și dare de mită. Mai exact, mai multe persoane din instituțiile mai sus precizate ar fi luat mită de la căpitanii vaselor ce acostau în Port pentru a închide ochii la controale.

UPDATE!

La sediul DNA au fost aduse mai multe persoane în dimineața de miercuri, 5 octombrie. Și la ora 11.30 era mare forfotă, fiind vorba de dube care tot veneau, dar și avocați!

UPDATE 2: Se pare că ar fi vorba despre 15 persoane vizate.

La Căpitănia Zonală sunt vizate 4 persoane, ofițeri de tură!

"Am fost și eu chemat la biroul de la Siguranţa Navigaţiei pentru că sunt conducătorul instituției. Perchezițiile nu au vizat altceva decât niște dosare cu privire la anumite nave, nu am reținut numărul lor. Au fost identificate dosarele din arhive care dețineau datele despre respectivele nave. Acele documente au fost ridicate de către Direcția Națională Anticorupție. Este vorba despre 4 suspecți. Unul dintre ei era la serviciu, ceilalți acasă. Cel de aici a fost condus la audieri. Toți sunt ofițeri de tură, nici unul nu este cu funcție de conducere. Mai multe amănunte nu știu", a declarat, pentru "Replica", Alexandru Mezei, șeful Căpităniei Zonale Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367