REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Plimbăreţii din Ministerul Economiei toacă 5 milioane de euro pe târguri de modă din Miami şi Paris

Plimbăreţii din Ministerul Economiei toacă 5 milioane de euro pe târguri de modă din Miami şi Paris

Replica API 30 iulie 2014 | 00:00 282

Nu-i aşa că vă simţiţi reprezentaţi cu respect şi responsabilitate?

Nu-i aşa că vă simţiţi reprezentaţi cu respect şi responsabilitate?

Ministerul Economiei a cheltuit numai anul acesta 5 milioane de euro, din bani publici, pentru deplasări la diverse târguri din lume şi alte misiuni economice. Nu putem fi absurzi şi să spunem că aceste deplasări sunt complet inutile, din moment ce economia este globală, iar un stat trebuie să-şi întreţină relaţiile de comerţ tocmai prin participarea la astfel de manifestări. De aceea, prezenţa unor oficiali ai Ministerului Economiei la târguri de produse alimentare, vinuri, IT, energie sau orice alt domeniu în care România are potenţial de producţie şi comercializare este logică şi chiar necesară. Bunele intenţii dispar însă atunci când constaţi că majoritatea târgurilor la care se duc meseriaşii din Ministerul Economiei sunt dedicate modei, produselor de înfrumuseţare sau producţiei de programe TV. Iar când vezi că astfel de manifestări au loc taman prin Miami, Paris, Milano sau Las Vegas, începi să înţelegi că plimbăreţii din minister îşi cam bat joc de tine şi inteligenţa ta. De altfel, aceeaşi situaţie o întâlnim la absolut toate ministerele, politicienii români tocând an de an zeci de milioane de euro, din banii tăi, pentru vacanţe de lux în străinătate, decontate ca deplasări în interes de serviciu.

Potrivit programului anual al achiziţiilor publice pentru 2014, realizat de Ministerul Economiei, anul acesta s-a participat la 72 de târguri internaţionale şi misiuni economice peste hotare, pentru care s-au plătit de la bugetul de stat 4.593.331,28 euro, respectiv 366.908,3 euro. Cea mai ieftină deplasare a fost cu ocazia congresului World Sustainable Energy Days, care a avut loc în februarie, în Austria, şi a costat 10.492,93 de euro, iar cea mai scumpă a fost la târgul internaţional IMM de la Koln (decoraţiuni interioare), din perioada 13- 19 ianuarie, care a costat bugetul de stat nu mai puţin de 235.592,61 euro. Ar fi interesant de aflat însă şi care sunt câştigurile pentru economia României în urma deplasărilor făcute de bravii noştri funcţionari la evenimente vitale pentru bunăstarea noastră, a tuturor: târgul de modă Who's Next, de la Paris, din ianuarie, pentru care s-au plătit 54.367,52 de euro; târgul de modă Magic Show Las Vegas, care va avea loc în luna august şi la care se vor deplasa oficiali din Ministerul Economiei pentru a vedea ce mai e nou în fashion, contra sumei de 36.245,02 euro; târgul de modă Tranoi Fashion Week din Paris, din februarie-martie, la care au mers şi ai noştri, după ce le-am dat 124.856,83 euro; târgul Micam, din Milano, din martie, dedicat pantofilor de lux, care a costat 86.081,91 euro; târgul Cosmoprof, desfăşurat în aprilie, în Bologna, dedicat produselor cosmetice şi de înfrumuseţare, pentru care s-a plătit 72.490,03 euro; târgul Inhorgenta, de bijuterii şi lifestyle, care a avut loc în februarie la Munchen, unde s-a înfipt şi o delegaţie de gură-cască de prin ministerul nostru drag, pentru care s-au plătit 41.649,33 de euro etc. Şi, cum orice hipster trebuie să fie la curent cu tot ce mişcă în materie de modă, bijuterii şi lifestyle, fără a ignora, Doamne fereşte!, mondenul şi media entertainment, aşa şi neobosiţii călători de la Ministerul Economiei au zis că fără televizor viaţa e pustiu. Motiv pentru care, exclusiv pentru creşterea nivelului de trai şi atragerea de fonduri şi investiţii în România, desigur, o delegaţie ministerială a bifat, în ianuarie, şi NATPE, din Miami, unul din cele mai importante târguri de televiziune din lume, la care s-au înfipt şi popândăii noştri bugetari, distracţia din însorita Florida costându-ne doar 21.747,01 euro.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369