REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ploaia torenţială a făcut prăpăd: oameni evacuaţi, case dărâmate, gospodării inundate!

Ploaia torenţială a făcut prăpăd: oameni evacuaţi, case dărâmate, gospodării inundate!

Replica API 2 februarie 2015 | 22:45 176

Străzi transformate în râuri

Străzi transformate în râuri

S-au trezit fără acoperiş deasupra capulului. Este vorba despre zeci de persoane care au fost nevoite să își părăsească locuințele din cauza unei ploi torenţiale care le-a distrus agoniseala de-o viață. Potrivit celui mai recent bilanț al Prefecturii Constanţa, cele mai grav afectate sunt localităţile Cernavodă, Pietreni, Şipote şi Olitina. „În urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore în judeţul Constanţa, mai multe locuinţe au fost afectate de apa care a pătruns în gospodării. Astfel, în oraşul Cernavodă doi pereţi ai unei locuinţe din chirpici au fost serios afectaţi, reprezentanţii primăriei fiind prezenţi la faţa locului pentru evaluarea pagubelor”, au anunţat reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

De asemenea, în satul Pietreni, comuna Deleni, o viitură puternică a măturat localitatea, a spulberat unul din pereţii unei case de chirpici, în timp ce o anexă a gospodăriei a fost dărâmată complet. Reprezentanţii primariei au luat decizia mutarii familiei la rude. În satul Şipote, o casă este în pericol de prăbuşire în urma infiltraţiilor. Familia a fost mutată la rude. În localităţile Valu lui Traian şi Saligny două curţi şi anexele gospodăreşti au fost inundate, autorităţile intervenind cu pompe pentru evacuarea apei. În comuna Oltina o persoană a fost mutată din locuinţa sa, avariată în urma infiltraţiilor. Până la remediarea problemelor, cea în cauză va locui în Casa Agronomului din localitate. Tot la Oltina subsolul şcolii a fost inundat, reprezentanţii Primăriei intervenind pentru scoaterea apei.

Cod galben de inundaţii în Constanţa

Avertizarea cod galben de inundaţii a fost prelungită până luni dimineaţă, pe râuri din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, ca urmare a creşterilor de debite şi niveluri în bazinele hidrografice Neajlov, Sabar, Călmăţui şi pe râurile mici din Dobrogea. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, până luni, la ora 10.00, pe unele râurile din cele opt judeţe se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi viituri rapide, fiind posibile inundaţii locale. Sub avertizare cod galben vor fi, de duminică, ora 02.00, până luni, la ora 10.00, şi râurile din bazinele hidrografice Călmăţui (judeţele Buzău şi Brăila), precum şi râurile mici din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614