REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PNL Constanţa a început anul cu un scandal: „Unde e integritatea în partid?”

PNL Constanţa a început anul cu un scandal: „Unde e integritatea în partid?”

Replica API 12 ianuarie 2016 | 23:06 632

După ce l-a luat pe Scupra de la PSD, Dragomir e „ameninţat” cu mai multe candidaturi la Ovidiu

După ce l-a luat pe Scupra de la PSD, Dragomir e „ameninţat” cu mai multe candidaturi la Ovidiu

Conducerea PNL Constanţa, mai exact preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Gheorghe Dragomir, a prezentat zilele trecute, cu mult entuziasm, candidatul partidului la Primăria oraşului Ovidiu. După luni de tatonări şi ezitări, primarul PSD al oraşului, George Scupra, a deics să spună „da” mariajului cu PNL. Ce va face PSD în condiţiile date, rămâne de văzut. Cert este că are variante de candidat pentru primărie, şi chiar din rândurile liberalilor din Ovidiu, care s-au declarat „surpinşi” de decizia conducerii judeţene de a apela la un fost (de-acum) social-democrat.

Zilele trecute, PNL a inaugurat la Ovidiu noul sediu de partid, în prezenţa preşedintelui de la judeţ, Gheorghje Dragomir, dar şi a preşedintelui de la municipiu, Robert Boroianu, un prieten al primarului George Scupra. Şi, da, la eveniment a fost prezent şi edilul, care a anunţat că pentru un al doilea mandat va candida din partea PNL. La scurt timp, PSD a transmis că a decis să îl excludă pe Scupra. Dacă Dragomir a precizat, inclusiv ieri, că lucrurile sunt minunate la Ovidiu şi că PNL are primar (!), iată că liberalii din Ovidiu, mai exact cei care sperau să candideze, nu sunt tocmai fericiţi. Nemulţumit este şi fostul primar al oraşului, Dumitru Bocai, chiar dacă el are adeziune la organizaţia municipală Constanţa a PNL. Despre Bocai, Scupra declara, pentru „Replica”, faptul că nu poate face parte din echipa lui şi că nu se bazează nici măcar pe votul fostului edil, de vreme ce acesta locuieşte în Constanţa. Bocai a ţinut să precizeze însă că poate avea case oriunde doreşte, însă pe buletinul lui scrie că este locuitor al oraşului Ovidiu. Şi ca lucrurile să fie şi mai simpatice, Bocai a precizat că va candida la Primăria Ovidiu. Evident, nu din partea PNL, pentru că, în condiţiile date, nu se mai poate, dar cu siguranţă sprijinit de un partid. Întrebat dacă este vorba despre PSD, Bocai a evitat să dea un răspuns, spunând că a fost şi este curtat de mai multe partide. Un alt liberal, George Albină, susţine că ce s-a întâmplat la Ovidiu nu este democratic. „Nu a existat consultare pentru aducerea lui George Scupra la PNL. Scriptic, el nu este membru, există doar o promisiune verbală că el va fi candidatul PNL la primărie. M-a luat prin surprindere această nominalizare, făcută la inaugurarea sediului de la Ovidiu, la care am participat şi eu, fiind membru vechi al organizaţiei. Nu mi se pare normal sau democratic. După situaţia asta, stau şi mă întreb: unde e integritatea în partid? M-a luat prin surprindere nominalizarea lui Scupra, am tot auzit discuţii pe această temă de luni de zile, dar am tot sperat să fie o bârfă”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, George Albină, care îşi vede, din nou, visul unei candidaturi spulberat. „Nu plec din partid, nu m-am gândit la asta, dar niciodată să nu spui niciodată. La uşa mea au bătut mulţi... Şi în 2012, a venit PSD-ul, dar nu am făcut pasul, nu mi s-a părut moral la acea vreme, în condiţiile în care pe mine în PNL m-a adus regretatul Ion Podarul, fostul primar liberal al oraşului”, a mai spus Albină. Aşadar, PSD are de unde alege, chiar din curtea PNL-ului, dar mai există şi varianta Florentina Zaharia, fost consilier PSD „mazilit” de primarul George Scupra când acesta încă făcea parte din rândurile social-democraţilor.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614