REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţiştii constănţeni n-au mai văzut aşa ceva: metodă inedită de furt din hoteluri!

Poliţiştii constănţeni n-au mai văzut aşa ceva: metodă inedită de furt din hoteluri!

Replica API 3 iulie 2014 | 00:00 381

Hoţ deghizat în turist

Hoţ deghizat în turist

Poliţiştii din staţiunea Mamaia au fost angrenaţi într-o anchetă de proporţii, în vederea elucidării mai multor furturi cu autor necunoscut. În cele din urmă, oamenii legii au ajuns la un rezultat, depistând un individ care avea o tehnică inventivă de a fura. Acesta se caza la hoteluri de două stele din Mamaia, analiza camerele, îşi făcea o copie după cheia de la cameră şi apoi revenea ori de câte ori avea chef pentru a fura.

"În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din staţiunea Mamaia au identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Vaslui, care, în noaptea de 30 iunie a.c., ar fi sustras mai multe componente din bronz, de la un hotel din staţiune, în scopul comercializării, faptă înregistrată iniţial cu autor necunoscut. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a bărbatului, urmând a fi făcute propuneri legale prin unitatea de parchet competentă", au declarat reprezentanţii IPJ Constanţa. Este vorba despre hotelul Riviera, de unde Ciprian Cepragă a sustras feroneria de la uşi, dar şi alte obiecte din camere, inclusiv sanitare. În urma cercetărilor, s-a stabilit că el se face vinovat şi de alte fapte similare. La finele lunii iunie, oamenii legii au primit sesizări şi de la alte hoteluri din staţiune deoarece au fost furate mai multe obiecte sanitare şi de feronerie, fiind vorba de hoteluri precum Patria, Unirea sau Naţional.

Hoţul a explicat, în detaliu, cum fura

Bărbatul din Vaslui avea o strategie bine pusă la punct. Acesta alegea să se cazeze, câte o noapte, la hoteluri de două stele, acolo unde nu există acces în camere cu cartele sau alte asemenea, inspecta bine zona, făcea o copie a cheii de la uşă şi pleca liniştit. După câteva zile, acesta revenea, îmbrăcat lejer, ca un turist, cu bermude, tricou şi un rucsac în spate şi urca direct în cameră. Cum angajaţii hotelului poate că îi recunoşteau faţa, nu-l întrebau ce caută, astfel că omul îşi vedea liniştit de treabă. În general, alegea să fure de la etajele superioare, cu cât mai puţine camere ocupate. Şi tot aşa, până ce îşi umplea rucsacul cu robineţi, duşuri sau elemente de feronerie de la uşi, din bronz. Dacă acele chei se potriveau şi la alte hoteluri, nu mai era nevoie să se cazeze şi dădea atacul din start. Poliţiştii au intrat pe fir, au mers la faţa locului, au analizat imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale hotelurilor şi astfel au dat de urma lui. Şi-a recunoscut vina şi a menţionat că mergea în târg pentru a vinde obiectele. Cercetările încă sunt în derulare, iar bărbatul riscă să ajungă după gratii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108