REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Poliţiştii de la Academia „Alexandru Ioan Cuza”, îndopaţi cu brânză şi cârnaţi de două firme din Constanţa

Poliţiştii de la Academia „Alexandru Ioan Cuza”, îndopaţi cu brânză şi cârnaţi de două firme din Constanţa

Replica API 26 ianuarie 2015 | 08:40 308

Pe listă, şi afaceriştii care livrau pui cu apă sau nu mai livrau deloc pachetele pentru sărmani

Pe listă, şi afaceriştii care livrau pui cu apă sau nu mai livrau deloc pachetele pentru sărmani

foto: cpcs.ro

Viitorii poliţişti, precum şi dascălii lor de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti se vor delecta anul acesta cu brânză, iarturi, caşcaval, carne de vită, peşte, pateuri şi cârnaţi în valoare de circa 3 milioane de lei, principalii furnizori fiind două firme din Constanţa. Potrivit autorităţii contractante, pe 17.12.2014 a fost semnat un „acord cadru de furnizare lapte proaspăt, unt 10-20 grame, unt 200 grame, caşcaval, brânză topită, iaurt, brânză proaspătă de vacă”, în valoare de 1.254.880 lei, fără TVA. Banii vor fi împărţiţi între Granbis SRL Constanţa, care va primi 531.680 lei pentru unt şi brânză topită, Geocor Trade Imp-Exp SRL Constanţa, căreia îi revine o felie de 389.480 lei pentru caşcaval, precum şi Deltalact SA Tulcea, în contul căreia vor fi viraţi 333.720 lei pentru lapte proaspăt, iaurt şi brânză proaspătă de vacă.

Pentru că viitori poliţişti au nevoie de proteine serioase, Academia „Alexandru Ioan Cuza” a mai încheiat pe 22.12.2014 un „acord cadru de furnizare pulpă vită congelată, pulpă vită refrigerată, peşte congelat, conserve peşte, conserve pate ficat de porc, conserve pate ficat de pasăre, conserve carne porc, conserve carne vită, cârnaţi tip olteneşti, cârnaţi tip cabanos”, în valoare totală de 1.557.912 lei, fără TVA. Şi în acest caz, banii academiei se vor împărţi între mai multe firme, printre care şi cele două din Constanţa sus menţionate. Astfel, cadeţii academiei se vor înfrupta din conserve de peşte, porc şi vită de la Bobix Star SRL, pentru care firma din Curtea de Argeş va încasa 242.752 lei, în timp ce Geocor Trade Imp-Exp SRL vor avea grijă să nu lipsească de pe masa poliţiştilor peştele, contra sumei de 354.800 lei. De asemenea, Comiga Prodimpex SRL Bucureşti se va ocupa de cârnaţii olteneşti şi cârnaţii trandafir din meniurile viitorlor poliţişti, în schimbul cărora va primi suma de 164.000 lei, fără TVA. În fine, constănţenii de la Granbis SRL vor livra pate de porc şi de pui în valoare de 72.760 lei, în timp ce de pulpele de vită congelate şi refrigerate se va ocupa Nicbac Prod SRL din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău, pentru 723.600 lei. Revenind la firmele din Constanţa, trebuie spus că societatea Granbis este deţinută de Nicolae Biserică, are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun şi a raportat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 9.637.989 lei şi un profit net de 587.141 lei, cu 12 angajaţi. La rândul său, Geocor Trade Imp-Exp SRL este una din cele mai solicitate firme din ţară atunci când vine vorba de contracte cu statul. Afacerea este controlată de Corina şi Cristian Leonard Nedelcu, o bună perioadă de timp aflându-se printre asociaţi şi fostul fotbalist de la Farul şi Steaua Adrian Dragoş Pitu.

Una din firmele care hrăneşte poliţiştii făcea ţuică din merele pe care trebuia să le dea elevilor

Geocor Trade Imp-Exp SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor de carne, a declarat pentru 2013 o cifră de afaceri de 18.800.527 lei şi un profit net de 495.106 lei, cu 17 angajaţi. Geocor Trade Imp-Exp SRL este, practic, nelipsită de pe lista câştigătorilor de contracte publice din ultimii ani, chiar dacă sumedenia de înţelegeri cu statul a generat şi probleme pentru firma constănţeană. Astfel, Primăria Constanţa i-a cerut, la un moment dat, să înlocuiască puii congelaţi pe care îi livrase pentru pachetele amărâţilor, întrucât orătăniile oferite de Geocor erau nişte bucăţi de gheaţă cu aspect de pasăre, de câtă apă aveau injectate, iar prefecturile din Argeş, Teleorman şi Olt reclamau chiar zilele trecute faptul că zeci de mii de personae nevoiaşe din cele trei judeţe nu au primit pachetele cu alimente de la UE întrucât firma constănţeană, alături de Ned Com SRL, deţinută de aceiaşi patroni, nu s-a sinchisit să-şi onoreze obligaţiile contractuale. De remarcat faptul că Geocor Trade Imp-Exp SRL a primit, pe 20.01.2015, un contract şi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, pentru furnizarea de peşte. Şi despre tulcenii de la Deltalact SA, de asemenea, cu lipici la contractele publice, există câteva informaţii „savuroase”. În iunie 2013, mascaţii au descins la domiciliile reprezentanţilor Deltalact, respectiv Bajdu Nicolae, Bajdiu Ghiorghie, Tănase Tudor şi Fiscencu Dumitru, faţă de care a început ulterior urmărirea penală pentru evaziune fiscală. Acuzaţiile sunt uluitoare: cei de la Deltalact furau merele pe care trebuiau să le livreze elevilor conform contractului încheiat în acest sens cu CJ Tulcea şi făceau din ele…ţuică.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218