REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pompierii au verificat universităţile din Constanţa: UMC trebuie să-şi monteze senzori speciali la geamuri

Pompierii au verificat universităţile din Constanţa: UMC trebuie să-şi monteze senzori speciali la geamuri

Replica API 16 noiembrie 2015 | 00:00 308

ISU Dobrogea, pus la treabă de nenorocirea din Colectiv

ISU Dobrogea, pus la treabă de nenorocirea din Colectiv

Au sau nu au autorizaţii de securitate la incendiu universităţile din Constanţa? După tragedia din clubul bucureştean Colectiv românii se întreabă dacă mai au siguranţă în locurile publice! Ei bine, pentru a evita o altă calamitate, autorităţile au luat, în sfârşit, atitudine şi au început controalele în instituţii, şcoli, universităţi, localuri cu privire la autorizaţiile de securitate la incendiu ale clădirilor. Pe plan local, de exemplu, Inspectoratul Şcolar Constanţa a trimis o informare cu privire verificările efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea în unităţile de învăţământ.

Astfel, potrivit ISJ, doar 23 de unităţi au autorizaţii de securitate la incendiu, 24 dintre şcoli şi grădiniţe trebuie să demareze procedurile de obţinere a autorizaţiei, iar 94 nu au nevoie. În cazul universităţilor, rectorii anunţă că nu se pune problema lipsei autorizaţiilor. Deşi, potrivit unor surse, la Constanţa s-ar fi constatat că din cele şase unităţi de învăţământ superior (de stat şi particulare), doar două au avizul de la ISU, şefii instituţiilor superioare spun cu totul altceva.

Conducerea Universităţii Andrei Şaguna spune că unitatea are aviz de securitate la incendiu, la fel şi Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius. Acesta a declarat, în urmă cu câteva zile, pentru „Replica”, faptul că ISU a demarat control la universitatea pe care o conduce şi, deşi s-au constatat câteva aspecte pe care ar trebui să le remedieze, avizul există. În prezent, la malul mării există şase universităţi: Universitatea Ovidius, Universitatea Andrei Şaguna, Universitatea Spiru Haret, Universitatea Tomis, Universitatea Maritimă Constanţa şi Academia Navală Mircea cel Bătrân.

„Noi avem autorizaţie, cum să nu avem?! Fiind o unitate militară, avem autorizaţie conform procedurilor noastre, eliberată de cei de la Direcţia Domenii şi Infrastructuri de la Focşani. În oricine unitate militară există proceduri interne pentru obţinerea acestei autorizaţii. Dar avem autorizaţie, fără discuţii. Avem şi pentru cele două cazarme, pentru sediul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, cât şi pentru staţiunea de pregătire marinărească de la Palazu Mare“, a declarat Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân. Şi Violeta Ciucur, rectorul UMC, spune că are avizul de securitate la incendiu.

„Au fost în control cei de la ISU, au încheiat procesul verbal, este totul în regulă. Ne-au dat câteva recomandări referitoare la holurile de la parter şi etajul unu. Holurile au, în partea de sus, nişte geamuri şi ne-au recomandat ca acele geamuri să le acoperim sau să punem nişte senzori speciali. În rest, n-au fost probleme. Avem autorizaţia de incendiu, nu se pune problema“, a spus Violeta Ciucur.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102