REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Portul Constanţa îşi întregeşte relaţiile cu porturile din China şi Europa

Portul Constanţa îşi întregeşte relaţiile cu porturile din China şi Europa

Replica API 6 aprilie 2017 | 00:00 438

"Portul Constanța pe Drumul Mătăsii" este un proiect ce își propune să evidențieze rolul portului Constanța în cadrul proiectelor de transport, potențialul de atragere a fluxurilor de mărfuri și avantajele acestei rute de transport. "Portul Constanța pe Drumul Mătăsii" înseamnă aducerea împreună a tuturor factorilor decizionali, autorități de stat, autorități portuare, companii private, cu scopul de a contribui cât mai eficient la dezvoltarea optimă a coridorului de transport Asia-Europa, iar Portul Constanța are încă o dată ocazia să sublinieze rolul său important în aceasta configurație. În cadrul unei mese rotunde pe acest subiect ce a avut loc miercuri, 5 aprilie, a.c., au fost prezenți Nicolae Dan Tivilichi, directorul general CN APM Constanța, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, Viorel Panait, președinte Constanța Port Business Association și Apti Metin, președinte Silk Road Association. De asemenea, au participat reprezentanții ambasadelor din țările de pe traseul Drumului Mătăsii – Georgia, Azerbaijan, Kazahstan, Turkmenistan, China, alături de oficiali din Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Externe, ai organizațiilor reprezentative din transporturi și delegați ai companiilor interesate de dezvoltarea afacerilor pe această rută. Evenimentul și-a propus să evidențieze rolul Portului Constanța pe Drumul Mătăsii, în cadrul proiectelor de transport intermodal, potențialul său de atragere a fluxurilor de mărfuri și avantajele acestei rute de transport. Și-au confirmat participarea reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori, consuli, precum și peste 40 de delegați ai Constanța Port Business Association. Directorul CN APM a precizat importanța portului Constanța în Europa. "Compania noastră reprezintă toate porturile maritime românești și de aceea am organizat această masă rotundă. Am văzut o oportunitate foarte mare de dezvoltare a comerțului din Europa și China. Portul Constanța a făcut pași serioși în legătură cu porturile din China, Georgia, Kazakhstan și Turkmenistan.", a declarat directorul general CN APM Constanța, Nicolae Dan Tivilichi. De asemenea, edilul Constanței a subliniat faptul că va sprijini mereu acțiunile portuare. "Mă bucur să văd că între asociațiile din port și administrația portului există o colaborare foarte bună, iar evenimentul de astăzi marchează aceasta colaborare. Portul Constanța este parte integrantă a unui oraș cu istorie și cu legături comerciale importante. Ca reprezentant al autorității locale voi susține întotdeauna acțiunile administrației portuare.", a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aterizatul ala de la Galati: studii si conferinte. Scapati dracului de prost ca o sa ingroape portul! Au ajuns nave sa se puna pe uscap, dar el face conferinte!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218