REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Prefectul Ion Constantin îi dă peste mână primarului Matei

Prefectul Ion Constantin îi dă peste mână primarului Matei

Replica API 22 ianuarie 2016 | 23:51 463

Scandal cât casa la Năvodari

Scandal cât casa la Năvodari

Administraţia publică locală din Năvodari se confruntă cu un lung şir de probleme: primarul Nicolae Matei este din nou în centrul atenţiei, mai multe persoane reclamându-l, zilele acestea, pentru „abuz în serviciu”, după ce a emis o dispoziţie de primar privind anularea unei hotărâri de consiliu emisă acum doi ani, hotărâre care deja şi-a produs efecte! Anularera unei hotărâri de consiliu prin dispoziţie de primar este ceva ce nu s-a mai întâlnit în analele administraţiei publice locale postdecembriste, fapt ce întăreşte grozăvia situaţiei. Sesizarea referitoare la dispoziţia primarului a ajuns în atenţia prefectului judeţului Constanţa, Ion Constantin, care a confirmat că are la cunoştinţă situaţia şi că va ataca în contencios actele semnate de Nicolae Matei.

La sfârşitul anului trecut, mai exact pe 30 decembrie 2015, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, semna o dispoziţie prin care anula o hotărâre adoptată de consilierii locali în 2014. Despre ce este vorba mai exact? Despre un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Prin oridnul lui Nicolae Matei, se sista operarea acestui PUZ, în zona Mamaia Nord, motivând că „se află în imediata apropiere a Mării Negre” şi că în zonă „există investiţii publice de interes local major”. Situaţia contravine însă normelor în vigoare, în sensul că PUZ-ul deja aprobat în consiliul Local Năvodari nu poate fi sistat prin ordin de primar, atrag atenţia cei care au sesizat Prefectura. „Este un abuz. Primarul trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Consiliul Local putea reveni asupra acestui PUZ, nu primarul. Este ilegal ce a făcut”, spun cei care au reclamat prefectului situaţia aberantă. De altfel, dincolo de sesizarea primită de prefect, actul semnat de Nicolae Matei urma oricum să fie supus controlului de legalitate al Prefecturii. „Situaţia este simplă. A fost dată dispoziţia cu pricina. Prefectura o va ataca. Astfel, ea nu va produce efecte până la soluţia instanţei. Mai mult durează să facem noi acţiunea în instanţă, întrucât trebuie invocate şi hotărârile de consiliu care au stat la emiterea PUZ-ului”, a declarat, referitor la această situaţie, prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin. Gurile rele spun însă că cei care au obţinut PUZ-ul s-au apucat deja să investească în baza documentelor obţinute ulterior, şi că ar avea interesele lezate.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367