REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanţa pierde taxele şi impozitele de la Insula Ovidiu

Primăria Constanţa pierde taxele şi impozitele de la Insula Ovidiu

Replica API 31 august 2015 | 00:13 3112

„Borcane încurcate” din 2010 şi până în prezent

„Borcane încurcate” din 2010 şi până în prezent

Sursa foto: insulaovidiu.ro

Primarul George Scupra anunţa, în luna aprilie a acestui an, că Insula Ovidiu revine oraşului cu acelaşi nume. Prin urmare, şi activitatea desfăşurată pe acest colţ de rai revine, la capitolul taxe şi impozite, oraşului Ovidiu. Dacă ne luăm după documente, insula ar fi trebuit să-şi plătească dările către Serviciul de Taxe şi Impozite Ovidiu încă din 2010, însă societatea care desfăşoară acolo activităţi economice a continuat să achite la Primăria Constanţa.

Insula Ovidiu este situată pe lacul Siutghiol, la o distanţă de 5 km de malul staţiunii Mamaia şi 500 m de cel al oraşului Ovidiu. Insula reprezintă un loc inedit de pe litoralul românesc, fiind o atracţie turistică ce funcţionează pe o insulă naturală. Descrierea este făcută chiar de către investitor - SC Insula Ovidiu SRL (firmă deţinută de fraţii Ion şi Stelian Livadariu) -, care adaugă că, pentru a ajunge pe insulă, poate fi luat vaporaşul sau şalupa.

Pe insulă există posibilităţi de cazare, cât şi un restaurant. Însă, cu toate că insula aparţine de oraşul Ovidiu, încă din 2010, toată activitatea comercială descrisă anterior a fost taxată de Primăria Constanţa. Acest lucru urmează să se modifice în şedinţa Consiliului Local Ovidiu de azi, convocată de primarul George Scupra. În proiectul de hotărâre care urmează să fie votat de consilieri se precizează că insula aparţine de Ovidiu încă din 2010, ca urmare a unui protocol semnat între primărie şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

„Ţinând cont de necesitatea de încadrare a bunurilor impozabile situate pe Insula Ovidiu într-o zonă de impozitare, precum şi de necesitatea scutirii de la plata majorărilor de întârziere pentru perioada decembrie 2010 - prezent, calculate în sarcina SC Insula Ovidiu SRL, deşi aceasta şi-a plătit taxele şi impozitele aferente pentru perioada menţionată către bugetul municipiului Constanţa (unde a avut rolul fiscal până în luna iulie 2015), astfel încât majorările de întârziere calculate reprezintă creanţe fiscale datorate bugetului local Ovidiu, considerăm oportună şi necesară: încadrarea Insulei Ovidiu în zona A de impozitare a oraşului Ovidiu; scutirea contribuabilului SC Insula Ovidiu SRL de la plata majorărilor de întârziere calculate şi datorate către bugetul local al oraşului Ovidiu, pentru perioada decembrie 2010 - iulie 2015).

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614