REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria Eforie s-a trezit: ameninţă cu AMENZI ţigănia de pe trotuare

Primăria Eforie s-a trezit: ameninţă cu AMENZI ţigănia de pe trotuare

Replica API 7 iulie 2016 | 00:14 518

Reguli mai stricte pentru comercianţi

Reguli mai stricte pentru comercianţi

La Eforie a fost modificat, la sfârşitul lunii iunie, regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi serviciilor de piaţă. Se încearcă, astfel, disciplinarea agenţilor economici, însă reacţia, după cum s-a demonstrate ieri, a fost tocmai pe dos. Nu doar că nu a priceput că regulile sunt reguli, iar ele chiar sunt de bun simţ, dar s-a şi dat în stambă un patron de local care şi-a înşirat chiloţii în văzul lumii, de supărare că nu se mai poate întinde cu crâşma şi pe trotuar!

Conform regulamentului aprobat de către aleşii locali din Eforie, este interzisă, printre altele, ocuparea domeniului public pe bulevardul Republicii (între Clinica Grand şi Restaurant Perla Mării). În acest perimetru din Eforie Nord nu se mai autorizează activităţi de comerţ de întâmpinare ori “plantarea” scaunelor şi meselor de la terasele din imediata vecinătate. Motivul: era îngreunat traficul pietonal. De nervi că există reguli noi, patronul unei terase de pe bulevardul amintit a înşirat chiloţi murdari pe o sârmă, deasupra străzii, motiv pentru care a şi fost sancţionat. În afară de bulevardul menţionat, tot în Eforie Nord nu se mai autorizează ocuparea domeniului public pe promenade superioară şi strada Aleea Belona – Vraja Mării (tronsoanele rehabilitate cu fonduri europene) şi la Debarcader; în Eforie Sud şi Eforie Nord nu se autorizează ocuparea domeniului public- privat pe promenada inferioară. Conform aceluiaşi regulament, la capitolul „dispoziţii speciale şi interdicţii” se mai stipulează că pe o stradă se autorizează doar un amplasament pentru un agent economic; nu se autorizează două amplasamente învecinate cu aceeaşi activitate; se autorizează comerţ de întâmpinare dacă rămân 1,2 metri de trotuar pentru circulaţia pietonală etc. Cei care încalcă dispoziţiile riscă amenzi care pot ajunge şi la 2.500 de lei. Primarul oraşului Eforie, Robert Şerban, dă asigurări că vor exista controale în teren, dar şi amenzi pentru cei care nu respectă regulile.

Alexandra ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/nesimtit-patronul-unei-terase-a-insirat-chiloti-murdari-in-vazul-lumii-la-eforie-282234/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367